Horvat: S Francuzima ćemo ući u otvoreni rat

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat i najbolji igrač današnje utakmice, Halil Jaganjac, komentirali su poraz od Rusije 28:26 u zadnjoj pripremnoj utakmici prije Eura.

Ne možemo biti sretni kad izgubimo. Igrali smo dobro nekih 40 minuta i kontrolirali utakmicu. Svjesno smo poslije toga sačuvali neke igrače i tu smo loše reagirali. Nanizale su nam se greške i Rusi su se vratili. Iskusna su ekipa te su znali utakmicu privesti kraju. Sad čekamo 10. siječanj i jutarnji PCR test da konačno podvučemo crtu”, rekao je Horvat.

“Spremni smo za Euro. Treninge ćemo iskoristiti za lagane korekcije, nadam se da će nam se priključiti igrači koji nedostaju. Probat ćemo ući u otvoreni rat s Francuskom u prvom kolu.”

Prokomentirao je i Jaganjca.

“Šuterski je Halil pokazao svu svoju raskoš. Zatvorili su nas na desnoj strani pa je bilo više prostora na lijevoj. Rekli smo i jučer – ako je kolektiv dobar, uvijek će izbaciti nekog pojedinca. Ne bih isticao Halila kao ni jučer Martinovića. Golovi su plod kolektivne igre.”

Komentirao je utakmicu i sam Jaganjac.

“Sve što smo jučer dobro napravili smo danas malo pokvarili. Jučer smo primili 24, a danas 28 golova. Dogovorili smo se kao obrambena ekipa da si to ne smijemo dozvoliti. Pali smo nakon 45. minute i to moramo popraviti.

Mislim da bi imali krivi stav da ne vjerujemo u prolaz grupe. Moramo igrati ono što smo dogovorili, svoj najbolji rukomet. Možemo bolje od ovoga danas. Ako to ispoštujemo, sve će biti dobro.”

 

 

sportklub.hr/ https://sportklub.hr//Hrvatsko nebo

Odgovori