Jedna Hrvatica u drugoj vožnji, teški uvjeti na Sljemenu: Leona Popović 14., Vlhova opet vodeća

Vrijeme:1 min, 39 sec

Prije 11 godina su Jelušić i Novoselić završile sljemensku utrku kao 11. i 25., a ove ćemo godine u drugoj vožnji imati jednu predstavnicu. Andrea Komšić i Zrinka Ljutić nisu ušle u drugu vožnju, ali uspjela je Popović.

Slovačka skijašica Petra Vlhova vodi nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa na zagrebačkome Sljemenu, a najbolja hrvatska skijašica Leona Popović izborila je drugu vožnju kao 14. Vodeća slalomašica svijeta Vlhova iskoristila je startni broj jedan i daleko najbrže prošla sljemenski Crveni spust u iznimno teškim uvjetima na stazi prekrivenoj lišćem, po visokoj temperaturi i jakim južnim vjetrom.
FIS Alpine Ski World Cup Slalom

Drugo mjesto sa zaostatkom od 64 stotinke drži četverostruka pobjednica Sljemena Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja se upravo u Zagrebu vratila natjecanju u Svjetskom kupu, osam dana nakon pozitivnog testa na koronavirus. Treća je Švicarka Wendy Holdener (+0.81), a ispod sekunde zaostatka za Vlhovom bila je još samo Šveđanka Anna Swenn Larsson (+0.84).

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

Leona Popović imala je startni broj 21, a s zaostatkom od 2.81 sekundi zauzela je 14. poziciju i po prvi puta u karijeri je izborila drugu vožnju u Zagrebu.

– Bilo je svega i dosta greškica. Na nekim mjestima je bilo rupa, ima nekih kritičnih dijelova, tu je bio i vjetar na startu koji smeta, tako da nije bilo baš savršeno, ali zadovoljna sam. Nadam se da će to biti dovoljno za drugu vožnju kada ću nastojati popraviti svoju vožnju na onim dijelovima koji nisu bili dobri u prvom laufu. Ovo je ipak najteža staza u Svjetskom kupu – kazala je 24-godišnjakinja iz Mrkoplja, kojoj je najbolji rezultat u karijeri dosad 14. mjesto iz Levija.

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

Zrinka Ljutić je startala kao 40. i nakon vrlo dobrog prvog prolaza napravila je pogrešku i odustala, dok je zaostatak Andree Komšić od 4.78 sekundi bio ipak prevelik za ulazak u drugu vožnju. Bila je 32., tek 31 stotinku od 30. pozicije. Zbog epidemioloških razloga i ove godine na Sljemenu nema gledatelja. Druga vožnja je u 16 sati.

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

FIS Alpine Ski World Cup Slalom

Odgovori