NAŽALOST, BEZ PUBLIKE… FIS upalio zeleno svjetlo za Crveni spust: Čekaju nas dva spektakla u dva dana na Sljemenu

Vrijeme:2 min, 4 sec

 

Utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2022. na rasporedu su 4. i 5. siječnja kada će se najbolje svjetske slalomašice i slalomaši boriti za bodove, titulu i krunu.

 

Crveni spust na Sljemenu i službeno je dobio zeleno svjetlo za održavanje
utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2022.

Potvrdio je to danas Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline za muškarce, koji je provjerio kvalitetu sljemenske slalomske staze u snježnoj kontroli, obveznoj za sve organizatore utrka FIS Svjetskog kupa.

Nakon pregleda staze Emmanuel Couder je izjavio: “Vrlo sam zadovoljan snježnom situacijom na Sljemenu i viđenim stanjem na stazi. Trenutno na Crvenom spustu ima 70-100 centimetara čvrstog, utabanog, kompaktnog snježnog pokrivača i staza je vrlo kvalitetno pripremljena. Organizatori i djelatnici Skijališta Sljeme pripremili su dobru podlogu i proizveli dostatne količine snijega.”

Nakon potvrde FIS-a, Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka izjavio je:

“Izrazito sam zadovoljan. Sljemenski Crveni spust nikada nije bio tako rano ovako kvalitetno pripremljen, što su potvrdili i naši skijaši i skijašice koji su na Crvenom spustu trenirali zadnjih desetak dana. Količina snijega na Crvenom spustu dovoljna je da izdrži i eventualnu južinu koja je najavljena narednih dana. Iako su temperature više od prosječnih za ovo doba godine, snijega na Sljemenu na stazi ima dovoljno, a imamo čak i rezervnog snijega sa strane za slučaj potrebe. U sljedećim danima ćemo zajedno s predstavnicima FIS-a odlučiti kada
i kakva će biti završna priprema staze, sve ovisno o vremenskoj prognozi.”

Utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2022. na rasporedu su 4. i 5. siječnja kada će se najbolje svjetske slalomašice i slalomaši boriti za bodove, titulu i krunu. Start prve vožnje ženske utrke bit će u utorak, 4. siječnja, u 12:30, a druge vožnje u 16:05.

Najbolji slalomaši Crvenim spustom skijat će u srijedu, 5. siječnja, a s prvom vožnjom startat će u 15:30, dok druga vožnja počinje u 18:40.

Nažalost, zbog sigurnog održavanja utrka, sukladno epidemiološkoj situaciji vezanoj uz pandemiju koronavirusa i porasta zaraženih osoba proteklih mjeseci te novih varijanti virusa, utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy ove će se sezone ponovno održati bez gledatelja i gostiju te najbolje svjetske slalomašice i slalomaše niti ovog puta u cilju neće dočekati navijači.

Svi ljubitelji skijanja moći će navijati za naše skijašice i skijaše kao i pratiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše, tradicionalno na HRT2.

 

 

 

gol.dnevnik.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)