SANJA VLAISAVLJEVIĆ REAGIRALA NA HAJKU PROBOŠNJAČKIH MEDIJA: “Potjernica je objavljena! Uzbuna u Sarajevu! Azra! Soko zove Orla! “

Vrijeme:3 min, 16 sec

 

Nekoliko sati prije nego će hrvatski predsjednik Zoran Milanović otkazati posjetu Bosni i Hercegovini zbog “sigurnosnih prijetnji”, Sanja Vlaisavljević, savjetnica HDZ-ove ministrice civilnih poslova BiH Ankice Gudeljević, skrivajući se iza citiranja “dragog prijatelja”, nazvala je glavni grad BiH – “područjem džihada”.

Ovako počinje tekst sarajevskog portala Istraga.ba, bliskog ravnatelju OSA-e BiH Osmanu Mehmedagiću, o kolumni Sanje Vlaisavljević objavljenoj na Hrvatskom Medijskom Servisu pod naslovom „Sve je to zbog šovinizma iz Hrvatske, čestit Kalendar i sveto kalendarsko porođenje.“ Istraga ga donosi pod naslovom “Dok se Zoran Milanović osjeća ugroženim, HDZ-ova savjetnica u Vijeću ministara BiH Sanja Vlaisavljević poručuje: “Sarajevo je područje džihada”

I odmah, u prvoj rečenici, ovime „Nekoliko sati prije nego će hrvatski predsjednik Zoran Milanović otkazati posjetu Bosni i Hercegovini…“ autor članka na portalu Istraga čini zlonamjernu i pogrešku s predumišljajem kako bi članak zvučao dojmljivije. Naime, spomenuta kolumna Sanje Vlaisavljević na portalu HMS-a objavljena je 16. prosinca u 12:24 dok je obavijest o otkazivanju Milanovićeva posjeta Središnjoj Bosni postavljena na službene internetske stranice predsjednika RH postavljena danas, 19. Prosinca, u 9:36. Dakle, ovdje se radi o gotovo tri dana, a ne „nekoliko sati.“

Osim par citata izvađenih iz konteksta cjelovite kolumne Sanje Vlaisavljević, Istraga je ponovno u spomenutom tekstu podvalila pamflete o umiješanosti SOA-e u operacije u BiH kako bi se BiH pokazala leglom džihadista. Podsjećamo, Tužiteljstvo BiH pokrenulo je izvide po navodima iz teksta Avde Avdića, vlasnika portala Istraga koji je u vrijeme plasiranja tih fabriciranih podataka bio novinar portala Žurnal, te ih odbacilo kao neosnovane.

Spomenuti tekst portala Istraga prenijeli su mnogi probošnjački portali u BiH što je potaknulo mnoge komentare te atmosferu linča prema Sanji Vlaisavljević.

Povodom medijskih natpisa na portalu Istraga.ba, a koji su se širili i putem drugih portala te društvene mreže „Twitter“, na Facebooku se oglasila Sanja Vlaisavljević.

Uz dopuštenje autorice, HMS u cijelosti i bez uredničkih intervencija prenosi osvrt Sanje Vlaisavljević:

„Azra! Soko zove Orla! Azra! Tanananaa! Tanananaaaa! Uzbuna u Sarajevu! Savjetnica hadezea širi lažne glasine. „Azra! Soko zove Orla!“ Tko je prvi digao uzbunu?! Tko se prvi odazvao na uzbunu?! Portal? Online novine? Obavještajne agencije? Patrioti? Građani? Ured gradonačelnice? Ono malo uglednih Hrvata? Ono malo uglednih Srba? Ono malo djece iz mješovitih brakova? Uglavnom, istraga je počela. Istraga je počela sa istraga.ba. Potjernica je objavljena! Svi su na nogama. Treba mobilizirati sve snage! Od poštene inteligencije se očekuju produbljene analize. Postoje ljudi koji su pozvani da u ovakvim situacijama spase obraz gradu i državi. „Azra! Soko zove Orla!“

Prema posljednjim vijestima iz uzavrelog grada na poziv Valtera odmah su se odazvali: Istraga.ba, Slobodna Bosna, Indeks.ba, NAP.ba, dr. Dragan Stevanović, Reuf Bajrović i drugi. Socijalne mreže su uvelike uključene. Gore! Natjecanje najotrovnijim porukama je počelo! Nitko ne smije ostati ravnodušan. Posebno se prate reakcije dobrostojeće manjine u gradu. Sve probosanske snage! Pratimo situaciju. Očekujemo da je to tek početak!

Nešto je strašno uznemirilo građane. Opet se pokazalo da ima petokolonaša u gradu. Koriste široku dušu grada i njegovu multikulturnu otvorenost. Neprijatelj nikada ne spava. Koliko li ih je još ubačenih i pritajenih ostalo u slobodarskom gradu? Dužnost je svih građana da budno motre na svoje susjede s drugačijim imenima. Obveza je svakog intelektualca da pazi na objave onih koji se predstavljaju da svoje mišljenje grade na argumentima. Nije njihovo da polemiziraju nego da motre, prate i obavještavaju nadležne. Jedino tako će sloboda svih, bez obzira na vjeru, naciju ili ideološka uvjerenja, biti sačuvana. Upravo danas se pokazalo da uvijek postoje jasni kriteriji da se ustanovi neprijateljski čin i potajno rovarenje u gradu. Većina pravih patriota odmah je to shvatila i brzo reagirala slijedeći u ovom slučaj dva jasna kriterija: a) prokazana savjetnica je napala gradonačelnicu Karić, ponos grada; b) svrstala se uz deklariranog vanjskog neprijatelja, predsjednika Milanovića.

To neće proći! Završna scena koju uskoro očekujemo: „ Zrak trepti ko’ da nebo gori, sprema se oluja!“

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)