ZORICA VUKOVIĆ: OVAJ PUT NIJE PROŠLO. IDUĆI PUT HOĆE?

Vrijeme:14 min, 18 sec

 

 

Ljetna epizoda s Domovinskim pokretom poučila me kako treba biti poprilično pažljiv u tzv. demokraciji. Što se točno dogodilo u toj političkoj grupaciji možda nećemo nikada saznati baš kao što do sada nije jasno što se dogodilo u slučaju Sanader ili Karamarko. 

Tako je teško premlaćivanje Hrvata od strane osoba srpske nacionalnosti prešutio i Bujanec koji se u sličnim situacijama obavezno javljao.

Slavili rođenje djeteta 20. – 21.11.2021. u Starim Jankovcima, a na kraju osobe iz Srijemskih Laza pretukli gosta zbog ‘krive glazbene želje’.  Naime, dvadeset osmogodišnji Vinkovčanin Ivan Andrijanić, uzvanik sretnog oca, je naručio Škorinu pjesmu Mata, koja se nije svidjela ‘pupavoj bratiji’. Bilo ih je 7-8.  „Doslovno su mi skakali po glavi. Vidio sam dečka iz Srijemskih Laza koji me prvi udario, a onda i još dvojicu koji su me počeli cipelariti na podu,“ rekao je Ivan.

„Što se tiče događaja u Starim Jankovcima imamo službenu prijavu za teški fizički napad. Prijavu iz bolnice još nismo zaprimili, ali kad nam dođe pokrenut će se kriminalističko istraživanje svih okolnosti tog događaja,“ rekao je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

I to je to… Pupovac je nešto kenjkao, po običaju. Mediji uglavnom šute. Istina se polako probija, pa ako sve ne saznamo mi stariji, saznat će oni koji dolaze poslije nas. Tek činjenica je da su glavnim polugama političke vlasti u Hrvatskoj zavladale komunističko-globalističko-korporacijske sluge: Sabor, Vlada, Grad Zagreb, Pantovčak… A i na Kaptolu nema svjetla. U takvoj konstelaciji što očekivati? 

Neki, koji su čak i doveli na vlast ‘ekološku družinu’, sad se čude. Zar im nije jasno da oni, ‘ekološki osviješteni’, ne moraju čistiti ni otpalo lišće jer sve mora biti ‘prirodno’. Zato Zagreb izgleda kao da je na nj’ pala bomba smeća. No slijepi vjernici Novog svjetskog poretka  preduhitrili su i samog Bidena u revnosti pa su prije njega poslali majke s više djece na ‘tržište rada’, a oni će se ‘pobrinuti’ za dječicu kao što se brinu i za Zagreb. Jer su u školske odbore poslali osobe koje će inzistirati na uvođenju građanskog (LGTBŽnj) odgoja.

„Izglasavanjem jednostranog i retrogradnog ukidanja mjere roditelj odgojitelj gradonačelnik Tomašević je, suprotno svom predizbornom obećanju, temeljem kojeg je i dobio priliku obnašati vlast – oduzeo zajamčeni dio prihoda oko 21 000 djece u Zagrebu, od toga više od 6 000 vrtićke dobi. Izglasavanjem 5 puta manjeg izdvajanja za financiranje novorođenčadi – gradonačelnik Tomašević je porezni novac Zagrepčana oduzeo onima kojima je on sigurno najpotrebniji – obiteljima s malom djecom,“ oglasili su se iz udruge U ime obitelji. 

 

Joe Biden @JoeBiden United States government official

Nearly 2 million women in our country have been locked out of the workforce because they have to care for a child or an elderly relative at home. My Build Back Better Act will make caregiving accessible and affordable and help them get back to work.

2:50 am · 23 Nov 2021·Sprout Socia

 

Doug Mainwaring, 23. studenoga 2021. WASHINGTON, DC (LifeSiteNews): Predsjednik Joe Biden putem Twittera je poslao komentar koji otkriva koliko točno on i demokratski političari cijene ulogu koju majke imaju u brizi za svoju djecu ili starijeg člana obitelji. Nula. Ne želi da majke ostaju kod kuće i njeguju svoju djecu. Želi da sposobne žene budu u radnoj snazi dok plaća strancima da im odgajaju djecu. „Gotovo 2 milijuna žena u našoj zemlji isključeno je iz radne snage jer se moraju brinuti o djetetu ili starijoj rodbini kod kuće,“ rekao je Biden. „My Build Back Better Act (Bidenov akt izdvojen iz američkog plana o zapošljavanju 5.4.2021.) učinit će skrb pristupačnom i pomoći im da se vrate na posao,” dodao je, pokušavajući zvučati kao da ima najbolje namjere za američke žene i njihove obitelji.

Bidenova neuspješna primjedba, kojom se umanjuje poziv majka, izazvala je reakciju na Twitteru. „Tretiranje djece kao neugodnosti koja sprječava roditelje da se pridruže radnoj snazi u ovom je trenutku doista progresivno,“ napisao je Oren Cass, izvršni direktor American Compassa – neprofitne udruge i autor knjige The Once and Future Worker (Radnik prošlosti i budućnosti). „Bidenova izjava jezivo podsjeća na njegovu predizbornu tvrdnju da bi njegov porezni kredit za brigu o djeci ‘vratio 7 milijuna žena na posao’.“

Poput vampira okupiše se možebitni 8.12.2021. u brizi za stradalo dijete, poistovjetivši ga samo s jednom nacionalnošću, iako to roditelji nisu, uz aplauz boraca i borkinja za ‘ljudska prava’ i potrčaše u sagu laži u sumrak na Sljeme, aludirajući da je kriminalni obračun iz koristoljublja, genocidni zločin. Čak im je i dojučerašnji istomišljenik s Pantovčaka, predsjednik Milanović, ukazao da je istina nešto drugačija, ali oni udaraju po svom. On je još dodao da je Centar za mirovne studije neprijateljska agentura: „U Haagu su tražili reviziju presude našim generalima; to je takvo društvo! Iz tog Centra za mirovne studije je izniklo Možemo koje je danas sastavni dio parlamenta i vlast u Gradu Zagrebu.“ Odmah ga je napalo 18 udruga od B.a.b.e. do Ženske sobe…jer je ‘stao na stranu protagonista najmračnijih događaja u našoj povijesti’. Umjesto aktiviranja u obrani temeljnih prava i sloboda, sve se više obznanjujete kao govornik sa ‘suverenističkim’, rigidno nacionalističkim programom.“

„O ubojstvu obitelji Zec napisano je više od hiljadu kartica novinskog teksta. Sam sam napisao tridesetak.

Zločin iz  ’91, koji uopće nije bio etnički zločin (ubijeni su Srbin, Hrvatica, njihovo dijete, a među otmičarima i ubojicama bilo je Srba), postao je predložak za nekoliko hrvatskih ratnih romana, pristojan je jedino Pavičićev  Ovce od gipsa, dvije kazališne predstave i koliko znam dva filma.

Niti je slučaj zaboravljen, niti ga se gura pod tepih, naprotiv, svaki put kad me tjeraju da osjećam grižnju savjesti zbog toga, shvatim da je to proizvod čiste manipulacije. Većina ubojica poslije rata živote je provela po zatvorima, neki su bježali iz jednog zatvora u drugi, neki su umrli u zatvoru. Hrvatska nije zatočenik slučaja Zec, ili bilo kojeg slučaja.

U Hrvatskoj se sudilo najvišim vojnim zapovjednicima. U Haag je poslan gotovo kompletan zapovjedni stožer iz Oluje, tamo su proveli godine da bi bili oslobođeni. U ratu su postojali psi rata, postoje i poratni braniteljski profiteri, generacije njih, ali da će 25 godina nakon rata postojati i psi mira ili psi civilnog društva tome se nisam nadao.

U Hrvatskoj naprosto previše ljudi i dalje živi od rata. Dobro živi, ne životari,” napisao je novinar Gordan Malić.

Mišić Predrag (FB, 18. prosinca): 

I TAKO REDOM…

O ubijenoj Ružici znamo. O ubijenom djetetu izvađenom iz njene utrobe, baš i ne želimo znati. Pa javno pitam, je li dijete izvađeno iz utrobe Ružice Markobašić, staro šest mjeseci, dijete, on, ona, ili nešto.

Podsjećam Vas, Ružici je podignut spomenik, njenom djetetu ne. Neću se dovesti u zamku i klasificirati što je veći zločin.

Prije dva dana ekshumirani su posmrtni ostaci djeteta starog 17 godina. Ubijen metkom u potiljak.

Vi polažete i palite svijeće na Sljemenu, nemam ništa protiv. Onaj tko na tuđoj smrti gradi svoj život, jadan je. Naravno i to je žrtva.

Vi vrli preobučeni i odgajani da imate moći razlikovat žrtvu od žrtve, zločin od zločina, vi ste pokvareni licemjeri. Ako ste to znali tek sad nakon 30 godina, kad ste na vlasti, palite svijeće i komemorirate.

A mi i mi smo licemjeri. Zašto??? Tražimo referendume, pišemo peticije Od začeća do smrti. A niti nakon 30 godina nismo u stanju reći da je dijete izvađeno iz utrobe majke i zaklano bilo dijete.

Bravo mi. Zločin je zločin. Žrtva je žrtva.

Danas ću poslati upit je li dijete ubijeno na Ovčari bilo dijete ili ne. Želim znati.“

Život počinje od začeća. To sljemenski vampiri ne priznaju. Oni su ‘napredni’. Nije ubijeno ni 403 ni 404 djece, bilo ih je puno više. Ružica Markobašić nije bila jedina trudnica koja je ubijena u Domovinskom ratu, ali je postala simbol za sve ubijene žene koje su pod svojim srcem, u trenutku ubojstva, nosile dijete. Gordana Senaši bila je trudna pet mjeseci, Mirjana Došen  devet mjeseci, Željka Brešić četiri mjeseca, Marija Kreko bila je trudna tri mjeseca, Manda Prašin bila je trudna sedam mjeseci… Sve su ubijene na monstruozan način. Tu popis, nažalost, ne završava.

Nakon što je ‘ekološka svita’ uništila murale u sjećanje na generala Praljka i Vukovar, mural je obnovljen. Vijest o obnovi, objavio je  dr. Herman Vukušić, ali mu ‘ministarstvo istine’ obrisa slike i zabrani objave na 60 dana. 

 

Herman Vukušić (FB, 12.12.): „DAJE SE NA ZNANJE: OGRANIČENJE JE NA SNAZI !!! Na 3. adventsku nedjelju, netom prije nego što sam upalio svijeću, saznam da mi je FB zabranio javljanje uživo i promociju mojih objava na 60 dana zbog moje zadnje objave o muralu koji uzvraća udarac.“ 

Branitelji za sada šute. Dok ne prođe Božić, kako kaže dr. Vukušić.

U koloplet svih tih zbivanja, uplivala Europska povjerenica za ravnopravnost Helena Dalli, s Malte, ljevičarka, koja je u listopadu o. g. napisala smjernice za komunikaciju zaposlenika Europske komisije tijekom obavljanja dužnosti, objavio je talijanski list Il Giornale.

Dokument je dio plana koji zagovara predsjednica Komisije Ursula von der Leyen za provedbu ‘Unije jednakosti’ i osiguravanje da „svatko bude cijenjen i priznat u svim našim materijalima bez obzira na spol, rasno ili etničko podrijetlo, vjeru ili uvjerenje, invaliditet, dob ili seksualnu orijentaciju“. U dokumentu se dužnosnike moli da se ‘nikada ne obraćaju publici s dame i gospodo, gospođa i gospođica’ već koriste izraze kao što su ‘dragi kolege’. 

Najkontroverzniji dio savjeta bio je ‘izbjeći pretpostavku da su svi kršćani’. Stoga se savjetuje osoblju da izbjegava rečenice poput ‘Božićno vrijeme može biti stresno’ i umjesto toga koristiti ‘Praznici mogu biti stresni’. Također predlažu da se ne koristi izraz ‘kršćanska imena’, kao i da se ne koriste imena ‘koja su obično iz jedne religije’. Daje primjer korištenja ‘Malika i Julio’ umjesto ‘Maria i John’.

Smjernice su također preporučile izbjegavanje upotrebe ‘rodnih riječi’ kao što su ‘man-made fabrics’, koje bi trebale biti zamijenjene općenitijim izrazima kao što su ‘sintetičke tkanine’.

Drugarica Dalli izjavila je: „Moja inicijativa pisanja smjernica za komunikaciju zaposlenika Komisije tijekom obavljanja dužnosti imala je važnu namjeru: ilustrirati različitost europske kulture i pokazati uključivu narav Europske komisije prema svakom načinu života i vjerovanju europskih građana. Smjernice očito treba doraditi. Stoga povlačim smjernice i doradit ću taj dokument.“

Kaže dorada… Može li se to smeće od dokumenta koje negira identitet, tradiciju, vjeru i biologiju doraditi?

 Petro: Povijest nije učiteljica života jer da jest ne bi se ponavljale iste greške. U Tori i Talmudu je na gotovo 2 000 mjesta opisano kada i gdje će se pojaviti Mesija i onda kada je došao odbacili su Ga. Nakon 40 godina nije ostao ni kamen na kamenu i neviđena patnja naroda. Europa se uzdigla jer je otvorila vrata Kristu. Sada Ga politički zlotvori svim sredstvima izbacuju. Čeka li nas sudbina izabranog Naroda? Probudimo se ljudi!“

Kako, kad se ispred međunarodnih i europskih institucija pojavljuju kipovi Zvijeri i poganska božanstva?

„I četiri goleme zvijeri uzađoše iz mora, jedna drugačija od druge. Prva bijaše kao lav i imaše orlovska krila: gledah sve dok joj nisu iščupana krila pa bijaše podignuta sa zemlje i postavljena na noge kao čovjek, i dano joj je srce čovječje. I gle, još jedna zvijer, druga, nalik medvjedu; uspravila se s jedne strane i imaše tri rebra u gubici među zubima; i rekoše joj ovako: ‘Ustani, požderi mnogo mesa.’ Nakon toga gledah, i gle, još jedna, kao leopard, koja na leđima imaše četiri ptičja krila; ta zvijer imaše i četiri glave i bijaše joj dana vlast.“ Dn7,3-6

 

U šarmantnoj pozi;

moderni poganac;

najmio ga stranac,

da nam metne lanac.

Taj klatež, što o pravdi blebeće,

on za korist tuđu laže, kleveće. A.G. Matoš

 

I stigosmo do njega… On koji reče da može što hoće. I doista to mu polazi za rukom. On je 8. i 9. prosinca o. g. boravio u Ukrajini u Kijevu i Lavovu gdje je  u ime ‘stranca’ s predsjednikom Ukrajine potpisao Deklaraciju o europskoj perspektivi Ukrajine.

Nakon što je Biden početkom prosinca razgovarao s Putinom i  dao mu do znanja da će se položaj Rusije u svijetu promijeniti u slučaju upada u Ukrajinu, Plenković je dodao: Vrlo je jasna poruka američkog predsjednika. Mi ćemo o Ukrajini razgovarati već u srijedu na sastancima Europskog vijeća. Hrvatska ne želi konflikt.“ Kakav konflikt, Plenkoviću?

„Povratak ukrajinskog teritorija može biti samo na mirni način. Zato se ugledamo na Hrvatsku,“ rekao je ukrajinski predsjednik Zelenski. O čemu to oni? Putin se toliko ‘uplašio da su mu se tresle gaće’. A ugledati se na Hrvatsku? Nakon Oluje? O čemu oni zbore? 

Objašnjenje ovog, ali i ostalih Plenkovićevih mirotvorstava u Ukrajini, dao je u Podcastu Velebit, Rajko Bundalo (1949.) glumac i karizmatik, 30. listopada, dakle prije Plenkovićevog posljednjeg arbitriranja. Rajko je tada rekao: Uništenje Hrvatske je demonski plan osmišljen od ideologa marksizma.“

Nakon revolucije 1948. godine Karl Marx (1818. – 1883.) je za Neue Rheinische Zeitung dao analizu uspjeha i neuspjeha. To otprilike izgleda ovako: Sve do revolucije glavna strast Nijemaca je bila mržnja na Ruse, a poslije ovih događaja pridošla je još mržnja na slavenske pokrajine pod Austrougraskom, prije svega na Čehe i Hrvate.

Napominjem da su baš zarobljene Čehe i Hrvate Rusi predavali u ruke srpskim vojnicima u Prvom svjetskom ratu koji su ih nesmiljeno maltretirali i ubijali ako nisu pristali biti Srbi ili srpski dobrovoljci. Naročito svirepi zločini nad njima vršeni su u Odesi. O tome su nakon rata u Hrvatskom saboru progovorili zastupnici HSP-a, ali su bili izviždani od zagovaratelja ‘sajedinjenja’.

Rajko nastavlja Marxovu priču: Zadaća budućih ratova i revolucija je ta da istrijebi to smeće civilizacije koje se opire napretku. Mi ćemo uz pomoć najodlučnijeg terora iskorijeniti, ne samo reakcionarne klase, nego i reakcionarne narode. 

Tekst završava riječima: O što bi bilo divno kad bi predstavnik republike Sibirije (Ukrajina) podnio akreditive u Parizu (danas Bruxelles) i kad bi predsjednik Hrvata postao pobornik nove europske demokracija.

Mi sad, 150 godina kasnije, to živimo.

Tekst o kojem priča Rajko nije u hrvatskom prijevodu Sabranih Marxovih dijela, na što su komunisti jako dobro pazili. Ali su, kako mu reče jedan ‘udbaš’ svi znali o čemu je riječ i tako su djelovali.

Zašto se Plenković upetljao u ovu igru oko Ukrajine dok, još uvijek, cijela međunarodna falanga šuti o Staljinovu genocidu nad Ukrajincima u Holodomoru i dok se drugarica Mutti ljubazno oprostila od Putina na kraju svoje duge kancelarske karijere, ne mareći za globalno zatopljenje zbog plina iz Sjevernog toka?

Onda se, kao, Plenković u EU ‘pobrinuo’ za Hrvate u BiH, ali je Milanović napisao o kakvoj brizi je riječ: 

„U tom kontekstu, upravo usvojeni Zaključci Vijeća EU ne doprinose zaštiti položaja Hrvata u BiH, a time i zaštiti nacionalnog interesa Republike Hrvatske. Upravo suprotno, ovi Zaključci mogli bi se tumačiti kao potvrda nastojanja onih koji se protive promjenama izbornog zakona kojima bi se omogućilo legitimno predstavljanje Hrvata u BiH. Želio bih naglasiti kako smatram da je Vlada korektno postavila inicijalne prijedloge prema našim partnerima u EU, kako bi se konstitutivnost, predstojeće izborne reforme u BiH te legitimno predstavljanje Hrvata u BiH na odgovarajući način unijeli u predmetni dokument, koji bi potom predstavljao dobar temelj za procese koji su u Bosni i Hercegovini već u tijeku.

Međutim, nerazumljivo mi je zašto je Vlada tijekom pregovora odustala od takvih minimalnih zahtjeva i pristala na donošenje Zaključaka koji ne sadržavaju gotovo niti jedan od početno postavljenih prijedloga Republike Hrvatske, a pri čemu predmetni zaključci nisu mogli biti doneseni bez pristanka RH. Smatram da se time odstupilo od stavova oko kojih smo se i usuglasili na zadnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost.

U tom kontekstu smatram da RH ne smije podržati bilo koji dokument za čije donošenje je potrebna naša suglasnost, a koji ne bi sadržavao temeljne elemente zaštite hrvatskog naroda, kao što su konstitutivnost sva tri naroda, jamstvo njihovog legitimnog zastupanja i puno poštivanje Daytonskog sporazuma. Samo tako možemo zaštiti nacionalni interes RH.

Očekujem, stoga, da Vlada RH u svojim nastupima, prvenstveno u EU – ali i u svim drugim forumima i međunarodnim organizacijama kojih je RH članica – na taj način postupa. Jedino takav jasan stav i njegova čvrsta i beskompromisna provedba dobit će i moju punu podršku kao sukreatora vanjske politike Republike Hrvatske.“

 

Milanović uputio pismo Plenkoviću: ‘Vlada nije smjela podržati Zaključke Vijeća EU’

 

Advent je… Pripremamo se za proslavu najradosnijeg trenutka u povijesti čovječanstva: dolazak Sina Božjega da nas izvuče iz gliba grijeha i iz ralja Zloga.

 

„Uistinu, Bog je tako ljubio svijet
te je dao svoga Sina Jedinorođenca
da nijedan koji u njega vjeruje
ne propadne,
nego da ima život vječni.

Ta Bog nije poslao Sina na svijet
da sudi svijetu,
nego da se svijet spasi po njemu.“ Iv 3, 16-17

 

Kako smo mu uzvratili? Tako da podmetnemo nekog Orašara ili sobove s djedom Mrazem ili svemirce obučene u svjetlucava lažna obećanja na Trgu sv. Petra s čijeg se znamenitog prozora već osmu godinu nije čulo: „Lodato Gesù e Maria!“ („Hvaljen Isus i Marija!“)

„Ali moj narod ne slušaše glasa moga,
Izrael me ne posluša.
Zato ga pustih okorjelom srcu njegovu:
neka hodi kako mu se hoće!
O, kad bi me narod moj slušao,
kad bi Izrael putovima mojim hodio,
brzo bih pokorio dušmane njegove,
ruku bih svoju okrenuo na protivnike njegove.“ Ps 81, 12-15

Zorica Vuković/Hrvatsko nebo

Odgovori