Hrvatska saznala suparnike u Ligi nacija: Vatreni opet na najveće rivale, pripremite se na ludih 12 dana

Vrijeme:2 min, 13 sec

 

Hrvatska će u sljedećoj Ligi nacija igrati protiv Francuske, Danske i Austrije…

 

Hrvatska nogometna reprezentacija u trećem će izdanju Lige nacija (elitna Liga A) igrati u skupini 1 zajedno s FrancuskomDanskom i Austrijom.

Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu uoči kojeg je Hrvatska bila smještena u treću jakosnu skupinu. Dalićevi izabranici tako će ponovno igrati s Francuskom, kao u prošlom izdanju Lige nacija, odnosno, kao u finalu posljednjeg Svjetskog prvenstva gdje je Hrvatska, između ostalih, pobijedila i Dansku (osmina finala), također suparnika u skupini Lige nacija.

VEZANO

GOSPODSKI POTEZ Zlatko Dalić otkrio koga želi za svojeg nasljednika i ispričao se Milanu Badelju

Liga nacija održavat će se u dva termina tijekom iduće godine. U lipnju će se odigrati čak četiri kola, dok su preostala dva na rasporedu u rujnu.

Podsjetimo kako je hrvatska reprezentacija u premijernom izdanju Lige nacija (elitna Liga A) bila smještena u skupini s Engleskom i Španjolskom te je na kraju zauzela posljednje treće mjesto, makar je u zadnjoj utakmici imala šansu biti i prva.

U drugom izdanju Hrvatska je bila u skupini s Francuskom, Portugalom i Švedskom te je upisala čak pet poraza i samo jednu pobjedu. No, tih domaćih 2-1 u Zagrebu protiv Švedske je bilo dovoljno za treće mjesto i ostanak u elitnoj Ligi A. Švedska je na posljednjem mjestu imala isti broj bodova, ali i slabiju razliku pogodaka.

Pripremite se na prvu polovicu lipnja

Ono što je posebno zanimljivo su termini koje je UEFA predvidjela za odigravanje ovih šest utakmica po skupinama. Zbog cijele zbrke u nogometnom kalendaru koju je izazvalo dodjeljivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva Kataru, a koje će se igrati u studenom i prosincu sljedeće godine, termini Lige nacija zbijeni su u samo dva mjeseca.

Igrat će se u lipnju i rujnu, s time da nas u šestom mjesecu sljedeće godine očekuju čak četiri utakmice u samo dva tjedna, dok su za rujan predviđene dvije utakmice.

U razmaku od 2. do 14. lipnja, dakle u 12 dana, UEFA je predvidjela odigravanje čak četiri utakmice koje će reprezentacije morati igrati svaka tri dana.

Radi se o terminu u kojem su nogometaši posve iscrpljeni nakon kraja klupske sezone, a sada će morati igrati u luđačkom tempu.

Dodajmo i kako još nije poznato na koji će način ova sezona Lige nacija utjecati na kvalifikacije za Euro 2024. godine. UEFA je poručila kako to još uvijek nije odlučeno.

Liga nacija (Liga A, sezona 2022./23.):

Skupina 1: Francuska, Danska, Hrvatska, Austrija

Skupina 2: Španjolska, Portugal, Švicarska, Češka

Skupina 3: Italija, Njemačka, Engleska, Mađarska

Skupina 4: Belgija, Nizozemska, Poljska, Wales

 

 

 

Gol.hr/ https://gol.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)