Platini priznao da je namjestio Mundijal 1998. Ono kad smo bili treći…

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

Platini je bio član organizacijskog odbora turnira te je priznao da su prilikom organizacije priredili namještaljku.

Nekadašnji predsjednik UEFA-e Michel Platini otkrio je da je ždrijeb Svjetskog prvenstva 1998. godine namješten kako bi se Francuska i Brazil sastali tek u finalu.

Francuzi su bili domaćini Mundijala 1998. godine, a u finalu u Parizu su pobijedili Brazil rezultatom 3:0.

VIŠE NA WEBU

Oslobodite se prostatitisa i sramote u krevetu! Za 7 dana će vam se život promijeniti!

Platini je bio član organizacijskog odbora turnira te je priznao da su prilikom organizacije priredili namještaljku.

”Kada smo pravili raspored, napravili smo mali trik, Francuska – Brazil u finalu, to je bio san mnogih. Ako mi završimo prvi u grupi i ako Brazilci budu prvi, ne možemo se sastati do finala”, rekao je Platini i dodao: ”Nismo potrošili šest godina organizacije da ne napravimo ovakvo nešto i u finalu ne dobijemo spektakl. Mislite da ostali domaćini Mundijala ne rade isto?”.

Brazil i Francuska bili su vodeće reprezentacije na FIFA-inoj rang ljestvici, te su bili nositelji uoči ždrijeba za SP 1998. godine. Dva dana prije ždrijeba, FIFA je službeno priopćila da će branitelj naslova Brazil biti smješten u skupinu A, dok će domaćin Francuska biti u skupini C. To je značilo da ako oba tima budu prvoplasirana u svojim grupama, bit će na suprotnim stranama ždrijeba u nokaut fazi, te se neće moći sresti do eventualnog finala.

To se i dogodilo, a u finalu je Francuska pobijedila Brazil rezultatom 3:0 dvama golovima Zinedine Zidanea i jednim Emanuela Petita.

FIFA nije željela komentirati ove navode Michela Platinija koji je isključen na osam godina iz svih aktivnosti vezanih za nogomet, prenosi Oslobođenje.

 

https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)