Velika korona-afera. Što nakon odluke UEFA-e da se ne igra Tottenham-Rennes?

Vrijeme:1 min, 49 sec

 

Velika afera izbila je oko odlučujuće utakmice zadnjeg kola skupine Konferencijske lige, koju su u četvrtak u Londonu trebali igrati Tottenham i Rennes.

Spursi su morali pobijediti rasterećenu te sigurno prvoplasiranu momčad Lovre Majera ako su htjeli dočekati proljeće u Europi. Tottenham ne može uloviti Rennes, ali mu je trebala pobjeda kako bi prošao dalje kao drugoplasirani, što je pozicija za koju se bori s Vitesseom.

Epidemija u Tottenhamu pokrenula veliku korona-aferu europskog nogometa
Međutim, dva dana prije utakmice epidemija korone u Tottenhamu potisnula je kalkulacije oko preživljavanja u Europi. Najmanje šest igrača i dva trenera Tottenhama bili su pozitivni na koronavirus. To su Son Heung-min, Lucas Moura, Bryan Gil, Ben Davies, Emerson Royal i Cristian Romero te članovi stožera Cristian Stellini i Ryan Mason. U klubu su zatim obavili dodatna testiranja.

Prema propisima UEFA-e, ako klub ima 13 nezaraženih igrača, uključujući i golmana, na A popisu koji su prijavili uoči sezone, tada mora odigrati utakmicu eurokupa. Tottenham na spomenutom popisu ima 24 igrača, dakle, dva dana prije utakmice bilo ih je ostalo 18 zdravih. Da ih je do četvrtka bilo još pet zaraženih, morali su igrati protiv Rennesa. Da je pak do tada bilo još šest pozitivnih na koronu, Tottenham bi dobio odgodu utakmice, koju onda mora odigrati do 31. prosinca, piše Index.hr.

Rennes ogorčeno tvrdi da Tottenham nije dokazao zarazu većine momčadi
Tottenham je na kraju dobio odgodu utakmice s Rennesom, ali francuski klub ogorčen je jer smatra da Englezi nisu dokazali da im je zaraženo onoliko igrača koliko ih mora biti da se utakmica odgodi. Spursi su tražili i dobili i odgodu utakmice engleskog prvenstva protiv Brightona, koja se trebala igrati sutra, ali Rennesa se to ne tiče.

UEFA će dekretom odlučiti tko prolazi, a tko ispada
UEFA je njemu i Tottenhamu dala da se dogovore kada do zadnjeg dana ove godine mogu odigrati utakmicu. Kako klubovi to nisu uspjeli, UEFA je upravo objavila da se utakmica uopće neće igrati i da će slučaj riješiti njena Disciplinska komisija. Tako će jedan od dva kluba koji prolaze ovu skupine Konferencijske lige to ostvariti dekretom, dok će drugi isto tako ispasti.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)