Sramotan istup sarajevske gradonačelnice na društvenim mrežama, uvrijedila je katolike i pravoslavce, ali i neke muslimane

Vrijeme:57 sec

 

Sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić na društvenoj mreži Twitter uvrijedila je pravoslavce, katolike, ali i dobronamjerne muslimane u tom gradu.

Karić je, naime, objavila na Twitteru fotografiju okićenog bora, ali je izbjegla spomenuti povodom kojeg blagdana je taj bor tu i što mu je, zapravo, svrha.

“Raskošne svjetlosne dekoracije od večeras krase jelku ispred Vijećnice i u bh. prijestolnicu donose dašak prave zimske idile.

Neka nam ovaj lijepi i svečarski prizor ispred naše Vijećnice uliju vjeru u 2022. godinu, bolji i ljepši kalendar koji dočekujemo”, napisala je ona.

Božićni bor, ili jelka, ovisi kako ih tko zove, se ne kite u ime “novog kalendara” nego u ime Božića, jednog ili drugog, ovisi tko koji slavi.

Ovakav način čestitke od sarajevske gradonačelnice je uvreda s obzirom na to da u Sarajevu, iako u tragovima, još uvijek ima i pravoslavaca i katolika, a čelni ljudi i javne osobe u tom gradu vole predstavljati kako taj grad pripada svima. Uvreda je ovo i onim muslimanima koji poštuju tuđe blagdane, a takvih, vjerujemo, još uvijek ima u Sarajevu.

 

Bild.ba/ https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)