MILANOVIĆ: Treba iskamčiti što više u interesu Hrvata, s ciljem opstanka BiH, a ne njezine dekompenzacije i rasturanja

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

U izjavi za medije ponovno se dotaknuo situacije u BiH te je još jedanput spomenuo Šefika Džaferovića, prvog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

– Čovjek koji je ubio obitelj Zec, Siniša Rimac, počinio je još jedno ubojstvo, na kraju ga je pomilovao Stipe Mesić. No ne sjećam se da je itko tako divljački napadao Mesića kako što sada mene napadaju, a pazim što govorim i kakve viceve pričam. Neću dopustiti da mi zatvore usta. Imamo posla s vrlo ozbiljnim moralnim kamatarima i ljudima koji za sebe smatraju da su puni vrlina i da su ostali budale, lopovi, kriminalci, šovinisti. E pa nismo, za mene je to vrsta šovinizma, rekao je Milanović.

Kaže i kako treba upornim moljenjem i zanovijetanjem postići što više u interesu bh. Hrvata.

– To radi i Džaferović koji je bio hostesa mudžahedina.To su nedostojni ljudi, ne treba im vjerovati, ali treba iskamčiti što više u interesu Hrvata, a ti interesi uvijek idu prema opstanku BiH, a ne njezine dekompenzacije i rasturanja, rekao je.

O Pupovcu i Srebrenici

Odgovorio je i Miloradu Pupovcu koji ga je prozvao zbog stavova izrečenih o genocidu u Srebrenici.

– Ovo je iz 2014. iz Lupiga: Mislite li da genocida nije bilo ni u Srebrenici? Odgovor: Srebrenica je, i ne samo ona jer je bilo i drugih mjesta, slučaj koji postoje elementi genocidnih radnji koje treba prepoznati, elementi stradanja koji su po svojim karakteristikama takvi da nadilaze strahote koje su se događale u Hrvatskoj, citirao je Milanović Pupovčev intervju za Lupiga.

– Što je ovo? Ljudi koji govore ovakve stvari mene prozivaju koji imam puno više standarde od njega. To je čovjek koji je krivotvorio SMS poruku koju sam mu poslao, rekao je Milanović.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)