MACRON NAZVAO JOHNSONA KLAUNOM: “Tužno je gledati tko vodi tako veliku zemlju”

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nazvao je premijera Velike Britanije Borisa Johnsona klaunom u jednom od svojih privatnih razgovora, piše francuski časopis Le Canard enchaine.

Macron se požalio na Johnsonovo ponašanje nakon što su čelnici razgovarali telefonom nakon potonuća čamca za izbjeglice prošle srijede u kanalu La Manche.

Francuski predsjednik bio je ljut jer je Johnson na Twitteru objavio pismo u kojem je iznio plan od pet točaka za rješavanje pitanja prelaska kanala.

“Imali smo vrlo ozbiljan razgovor prije nekoliko dana. Iznenađen sam neozbiljnim metodama rada. Lideri ne trebaju komunicirati ovako i ne trebaju objavljivati tweetove i pisma koja su privatne prirode”, rekao je Macron medijima nakon razgovora s Johnsonom.

Međutim, Le Canard enchaine prenosi kako je predsjednik bio još brutalniji u privatnim razgovorima: “BoJo sa mnom priča sasvim normalno, razgovaramo kao odrasli ljudi, a onda nam kasnije na vrlo ružan način zadaje probleme. Uvijek je isti cirkus”.

U nastavku se navodi kako je Macron svojim savjetnicima rekao: “Tužno je gledati kako veliku zemlju s kojom smo mogli uraditi mnogo toga – vodi klaun”.

Podsjetimo da je francuska veleposlanica u Velikoj Britaniji Sylvie Bermann za Times Radio rekla kako odnosi između Francuske i Britanije “nisu bili ovako loši još od Waterlooa”. Osim toga, Macron je već nekoliko puta javno rekao kako nije oduševljen načinom na koji Johnson vodi državu.

Odgovori