‘Imamo najveći rast BDP-a u posljednjih 30 godina. Hrvoj-Šipek? Podržat ćemo njezino izvješće‘

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Premijer Andrej Plenković sazvao je konferenciju za medije na kojoj govori o rastu BDP-a od 15,8 posto.

 

 

– Taj rast znači da je ovo daleko najbrža stopa rasta BDP-a u trećem kvartalu među 21 članicom EU-a za koje zasad znamo detalje. Rast u Hrvatskoj je tri puta veći nego što je to prosjek članica Europske unije. Kada gledamo, u prvih deset mjeseci imamo 10,7 posto rasta BDP-a. Imamo najveći rast ikada, otkad je Hrvatske. To pokazuje zaista brz, snažan i izrazito kvalitetan i, ja bih rekao, sveobuhvatan oporavak hrvatskog gospodarstva, rekao je Plenković.

– NPOO smo radili na temeljima koji će ići u skladu hvatanja koraka s idućom industrijskom revolucijom. Hrvatska može biti zadovoljna gospodarskim rastom. Zato smo i radili nacionalnu strategiju. U plusu smo 50 milijardi kuna, a na nama je da potaknemo grane gospodarstva koje će to dalje poticati, dodao je.

– Ne znam što su oni kazali… Na dnevnom redu je izvješće o radu DORH-a, glasat će se za, podržat ga, rekao je Plenković i dodao kako će odbiti incijativu oporbe za opoziv šefice DORH-a.

Rekao je i kako nije stigao pratiti što je rekao Damir Vanđelić ranije danas na presici.

– Nisam imao vremena pratiti što je on kazao, ministar Horvat to može detaljnije komentirati. Promatrat ćemo tu situaciju, rekao je.

Jutarnji list/https://www.jutarnji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)