Čović o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarao s Plenkovićem i zamjenikom ministra vanjskih poslova Rusije

Vrijeme:49 sec

 

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH te predsjedatelj Dona naroda Parlamenta BiH u Zagrebu se sastao s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kako je Čović objavio na Twitteru, na sastanku je bilo riješi o političkom situaciji u BiH te žurnoj potrebi reforme izbornog zakonodavstva.

“Potrebna je žurna stabilizacija i dogovor o izmjenama Izbornog zakona koji je visoki prioritet”, objavio je Čović na Twitteru.

Čović je pojasnio da politička prava sva tri konstitutivna naroda moraju biti jednaka da je potrebno spriječiti diskriminaciju.

Predsjednik HDZ BiH tweet o susretu s Plenkovićem zaključio je tvrdnjom da Hrvatska ostaje najsnažniji partner Bosne i Hercegovine.

 

 

Čović je ranije danas, također na Twitteru, objavio da je razgovarao sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Rusije, Alexanderom Grushkom, razgovarao o potrebi stabilizacije i napretka.

– Ključno je dovršiti izmjene Izbornog zakona 2021. godine. Konstitutivni narodi moraju imati jednaka prava i zastupljenost. Neophodna je nediskriminacija, napisao je Čović.

 

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)