ŠOKANTAN ŠOVINISTIČKI ISTUP PREMIJERA FBIH FADILA NOVALIĆA: Bošnjaci za 30 do 50 godina mogu brojčano ovladati BiH, sav dunjaluk po Božijem određenju pripada nama

Vrijeme:58 sec

 

Povodom “Dana državnosti Bosne i Hercegovine”, kojeg slave samo Bošnjaci, budući da ne postoji zakon o državnim blagdanima BiH, sinoć je u Saarbueckenu u Njemačkoj održana manifestacija „Jedina zauvijek“ u organizaciji Centra za dijasporu “Mreža” i IKC Saarbuercken.

Ovo je jedna od niza manifestacija održanih u Njemačkoj, Belgiji i Luxembourgu, a u susret 25. studenom – Danu državnosti Bosne i Hercegovine, koji ovih dana dužnosnici SDA uveliko koriste za promoviranje velikobošnjačke agende u svijetu.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, kao specijalni gost, održao je središnji govor u kojem je pohvalio kako Bošnjaci drže s preko dvije trećine ekonomije BIH.

Ustvrdio je i kako Bošnjacima ne treba više od 30-50 godina da ekonomski ovladaju s BiH, ali kako kaže i brojem jer ih sada ima 55-60 posto i da i za to su sposobni kako premijer FBiH i visokorangirani dužnosnik SDA tvrdi svakih 50 godina, prenosi Dnevnik.ba.

“Sav dunjaluk po Božijem određenju pripada nama, ali na cijelom dunjaluku ćemo dijeliti kuće sa drugima.

Jedina kuća koja je samo naša i koju ne moramo dijeliti jeste Bosna. Moramo sačuvati ovu zemlju pod svaku cijenu, kazao je Novalić.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori