Roditelji odgojitelji razočarani sastankom: ‘Dolenec je držala monolog, Tomašević nije ni došao’

Vrijeme:1 min, 26 sec

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja sastala se s predstavnicima zagrebačke vlasti. Sastanak je bio zatvoren za javnost, a roditelji odgojitelji izrazili su razočarenje što gradonačelnik Tomislav Tomašević nije bio na sastanku.

Zbog navedenog su zatražili novi sastanak idući tjedan na kojem bi bio Tomašević osobno.

“Kad je već u stanju takvu mjeru predložiti Gradskoj skupštini, neka ovim ljudima pogleda u oči i to im direktno kaže, a onda ćemo mi iznijeti protuargumente gradonačelniku osobno. Gradonačelnik je predlagatelj općeg akta Gradskoj skupštini i smatramo da ovu temu mora pred nama osobno braniti”, izjavio je odvjetnik Hrvatske udruge roditelja odgojitelja Marko Fak i otkrio da su na sastanku bili sa zamjenicom gradonačelnika Danijelom Dolenec.

Ističe da je ova tema bitna jer se ipak radi o 5.800 obitelji te 20 tisuća djece. Fak ističe da razgovora zapravo nije ni bilo već je Dolenec održala monolog što su oni pristojno saslušali. Na sastanku je bio i demograf Stjepan Šterc koji je kasnije otkrio da im iz gradske vlasti nisu pokazali analize i niti su rekli tko ih je radio.

“To je bila prava slika jednog političkog sustava gdje je ideologija puno važnija nego ključna strateška problematika cijele države”, ocijenio je Šterc.

Dok su predstavnici udruge bili na sastanku, pred Gradskom upravom roditelji-odgojitelji mirno su prosvjedovali s djecom i transparentima. U tome ih je podržao zastupnik Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Lovro Marković.

Podsjetimo, savjetovanje o nacrtu prijedloga odluke o izmjenama Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja trajat će do 4. prosinca, a u spomenutom prijedlogu stoji da će se novčana pomoć unutar mjere roditelj odgojitelj smanjiti sa 65 posto bruto prosječne zagrebačke plaće na tisuću kuna mjesečno te skratiti do sedme godine života djeteta.

 

https://www.zagreb.info/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)