KLUB UTEMELJITELJA HDZ BIH ŽSB “Političko Sarajevo ponovno počelo lobirati kod međunarodne zajednice za kažnjavanje Hrvata”

Vrijeme:2 min, 5 sec

 

 

– Predstavnike međunarodne zajednice u BiH pozivamo da preispitaju svoje odluke i da spriječe daljnje obespravljivanje najmalobrojnijeg naroda u BiH, koji ne traži ništa više od onoga na što ima pravo i što drugi konstitutivni narodi već imaju, priopćio je Klub utemeljitelja HDZ BiH ŽSB.

Zabrinuti zbog aktualne političke situacije u zemlji i najveće političke krize od završetka rata, koju pojedine političke snage koriste kao dodatni povod za nastavak kršenja ustavnih prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, Klub utemeljitelja HDZ BiH Županije Središnja Bosna održao je 16. studenog 2021. godine sastanak u Jajcu.

– Kao odgovorni ljudi i građani ove države u čijem smo stvaranju i obrani osobno sudjelovali, želimo podsjetiti cjelokupnu javnost da se HDZ BiH od svoga utemeljenja zalaže za jedakopravnost, slobodu, demokraciju i legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine. Svjedoci smo sustavnog obespravljivanja hrvatskoga naroda više od 20 godina, koje je političko Sarajevo provodilo u sprezi s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH. Po njihovim zahtjevima smijenjenivani su najviši politički predstavnici hrvatskoga naroda u BiH, Mate Boban, Dario Kordić, Božo Raič, Ante Jelavić i Dragan Čović, a lista ostalih smijenjenih hrvatskih političara sa zabranom javnog djelovanja preduga je da bismo ih nabrajali. Ovakvi postupci međunarodne zajednice u kojem su kažnjavali najmalobrojniji, iako najkonstruktivniji narod u BiH, nisu donijeli ništa dobro ovoj državi već su, naprotiv, unazadili mnoge političke procese, navode iz Kluba utemeljitelja HDZ BiH ŽSB.

– Kao da to nije bilo dovoljno, političko Sarajevo je ponovno počelo lobirati kod predstavnika međunarodne zajednice za kažnjavanje Hrvata i njihovih legitimno izabranih političkih predstavnika stvarajući tako dojam da je hrvatski narod najodgovorniji za ovakvo stanje u državi. Mi znamo da to nije tako i da se radi samo o još jednom predstavi političkoga Sarajeva kojom žele obnanuti predstavnike međunarodne zajednice, kao što su to do sada činili u više navrata na štetu hrvatskoga naroda. Poštujući volju hrvatskoga naroda u BiH, koji je plebisticarnom većinom dao potporu HDZ-u BiH, Klub utemeljitelja HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna daje punu potporu predsjedniku HDZ BiH i Hrvatskoga narodnoga sabora BiH, dr. Draganu Čoviću i njegovim nastojanjima da opravda povjerenje hrvatskoga naroda i svim demokratskim sredstvima se izbori za njegovu punu jednakopravnost i konstitutivnost, navode u priopćenju.

– Predstavnike međunarodne zajednice u BiH pozivamo da preispitaju svoje odluke i da spriječe daljnje obespravljivanje najmalobrojnijeg naroda u BiH, koji ne traži ništa više od onoga na što ima pravo i što drugi konstitutivni narodi već imaju, priopćio je Klub utemeljitelja HDZ BiH ŽSB.

VL/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori