Zašto HUBOL tako žestoko brani covid-potvrde? Evo odgovora…

Vrijeme:1 min, 37 sec

 

 

U Udruzi bolničkih liječnika (HUBOL) veliki broj članova istovremeno radi u državnim bolnicama i ima privatne klinike ili radi u njima, donosi paraf.hr.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) institucija je koja najžešće brani nametanje covid-propusnica za zdravstvene ustanove. Javno se obračunavaju sa svima koji misle drugačije. Sada su se obrušili na hrvatske biskupe koji su zajednički iznijeli svoj stav o cijepljenju  da ono  ‘mora biti dobrovoljno, a mjere bez prisile i uvjetovanja‘.

Iz HUBOL-a su im bezobrazno poručili: ”Kad budete dijelili pomazanje umrlima necijepljenima, sjetite se da ste tome sami pomogli”.

“Umjesto poziva na čin ljubavi, kao što je učinio poglavar Katoličke crkve, vi s puno riječi, a bez razumijevanja i bez duše, podilazite onima koji sad mašu zastavama slobode izbora. Slobode bez odgovornosti. Pozivamo sve koji su sudjelovali u pisanju vašeg teksta da dođu u COVID-19 bolnice. Izađite iz svojih kula bjelokosnih. Cijepljeni ste, imate COVID potvrdu, nema straha za Vaše zdravlje.”, napisali su.

HBK je u objavi istaknuo i kako bi “metode testiranje trebale biti neinvazivne”. Iz HUBOL-a su se osvrnuli i na tu uputu.

Zašto HUBOL tako žestoko brani covid-potvrde?

Naime, one velikom broju bolesnih onemogućuju ulazak u javne bolnice. S druge strane, ti isti liječnici okupljeni u HUBOL-u, iste te pacijente vrlo rado primaju bez ikakvih propusnica ili testova u svoje privatne ordinacije i klinike.

Što je građanima javni zdravstveni sustav manje dostupan, to privatnici više zarađuju.

Zna se da veliki broj zdravstevnih radnika osim u državnim bolnicama radi i u privatnom sektoru. I dok su žestoko protiv ulaska pacijenata u državne bolnice bez covid-potvrda ili testiranja, kada bolesni zakucaju na vrata njihovih privatnih ordinacija, to im nimalo ne smeta.

Zanimljivo, je pritom da je odredba kako je iz Beroševe zdravstvene reforme misteriozno isčeznula odredba da liječnici ne bi smjeli raditi i privatno i javno. Istovremeno HUBOL žestoko podržava Stožer i njegove mjere.

Paraf.hr/http://www.paraf.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)