U BiH danas stiže Derrek Chollet viši savjetnik Antonya Blinkena

Vrijeme:58 sec

 

Viši politički savjetnik američkog državnog tajnika Antonya Blinkena Derek Chollet, danas bi trebao stići u Sarajevo.

Chollet u State Deparmentu obavlja poslove iz širokog spektra pitanja i posebne diplomatske zadatke prema uputama američkog tajnika, a ranije je bio na pozicijama u State Departmentu, Bijeloj kući i Ministarstvu obrane SAD.

Inače, od 2012. do 2015. godine bio je pomoćnik američkog ministra obrane za međunarodnu sigurnost, gdje je rukovodio obrambenom politikom SAD prema Europi, Bliskom istoku, Africi i zapadnoj hemisferi.

Od 2009. do 2011. bio je glavni zamjenik direktora osoblja za planiranje politike State Departmenta. Služio je u tranzicijskom timu Biden-Harris State Departmenta 2020., kao i u prijelaznom timu Obama-Biden NSC 2008. godine.

Bio je na raznim pozicijama u vodećim istraživačkim institucijama.

Od 2016. do 2020. bio je izvršni potpredsjednik i viši savjetnik za sigurnosnu i obrambenu politiku u njemačkom Marshall fondu SAD (GMF) te kao gostujući suradnik Perry World House Univerziteta u Pensilvaniji.

Također je bio i suradnik u Centru za novu američku sigurnost, Centru za strateške i međunarodne studije, Brookings institutu, Kissinger centru za globalne poslove u Johns Hopkinsu/SAIS i Američkoj akademiji u Berlinu.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori