VIDEO Dalić: “Svaka utakmica koju vodim kao hrvatski izbornik je za mene svetinja”

Vrijeme:1 min, 54 sec

 

 

Izbornik Zlatko Dalić po treći put je odveo Hrvatsku na veliko natjecanje, evo što je rekao za Novu TV odmah nakon utakmice.

“Prvo bih čestitao igračima na sjajnoj utakmici i na plasmanu na Katar, ne samo ovima koji su danas igrali nego svima koji su bili od prvog dana s nama. Zahvalio bih se stručnom stožeru, HNS-u na povjerenju, bivšem i sadašnjem predsjedniku. I naravno, zahvalio bih se od srca svim hrvatskim navijačima, pogotovo onima koji su bili u Osijeku po kiši, u Kopenhagenu po koroni i danas ovdje”, za Novu TV odmah nakon utakmice.

Dalić je i zaplakao

 

“Jeste, laknulo mi je. Velika borba je bila, ali sretan sam i ponosan na hrvatsku reprezentaciju, na hrvatski narod koji je tu reprezentaciju tako prihvatio, ispratio i bodrio. I zbog toga možda suze. Nisam baš da plačem, ali ovo mi je jedan od najboljih sportskih trenutaka u životu.

Dalić je objasnio i koji je bio prijelomni trenutak kvalifikacija. Dosta se pričalo o Europskom prvenstvu i tamošnjem rezultatu kojeg su neki percipirali kao iznenađenje.

“Taj Euro nije bio razočaranje. Mi smo imali cilj da prođemo grupu, tu smo napravili i izgubili u sjajnoj utakmici protiv Španjolske. Nakon toga smo neke stvari presložili, ja sam se presložio jer nisam bio na nivou. No, kada je sve dobro nije zaslužan izbornik nego igrači. Oni su ti koji danas nisu posustali niti jedne sekunde. Preokrenuli su se igrači, sve je njihova zasluga.”

Iako Dalić zasluge prebacuje na igrače, ipak je on uspio izboriti Katar, ali i pomladiti momčad.

“Mislim da je to veliki dobitak za Hrvatsku. Imamo sada široki izbor igrača, Hrvatska ne treba i ne smije brinuti za budućnost. Imamo momčad za nekih 6-7 godina, ali ništa ne bi bilo bez takozvanih senatora. Ovi mladi svoju priliku iskoristiti. Imamo sada godinu dana priprema i mislimo da možemo biti samo bolji.”

“Svaka utakmica koju vodim kao hrvatski izbornik je za mene svetinja. Ja ne mogu opisati koliko ovo meni znači, ovo za mene nema cijene. Ovo što smo mi danas doživjeli nitko ne može platiti. Ovo su najbolje kvalifikacije u povijesti Hrvatske, izgubili smo samo 7 bodova.”

Hrvatsko nebo

Odgovori