Džaferović trči za stranim zastupnicima i priča im o Miloradu Dodiku

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

 

Izborom Željka Komšića za drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH loga ove institucije je u potpunosti degradirana. Dok se srpski predstavnik Milorad Dodik, čak i pod sankcijama Amerike, sastaje i razgovara sa svjetskim liderima, diplomacija ostale dvojice može dobaciti najdalje do ponekog predsjednika države u regiji. Ili u slučaju jednoga od njih, do najbliže kafane.

Ali Šefik Džaferović je uspio i to spustiti na još nižu razinu. Prije nekoliko dana je najavio diplomatsku ofanzivu bošnjačkih stranaka, da bi sada stigla informacija iz Predsjedništva BiH kako se sastao sa zastupnikom grupacije Socijalista i njemačkog SPD-a Dietmarom Koesterom. Izgleda da je u Džaferovića normalno da jedan predsjednik zemlje trči za stranim zastupnicima u Europskom parlamentu i trača im o svojim političkim protivnicima u Bosni I Hercegovini.

BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH DŽAFEROVIĆ: U Bruxellesu sam da alarmiram EU, suludi Dodikov pohod mora odmah biti zaustavljen

Čak smo saznali iz priopćenja Predsjedništva BiH da u Europskom parlamentu postoji ‘grupa prijatelja Bosne i Hercegovine’, samo ostaje nejasno jesu li onda svi koji nisu u toj ‘družini Huckleberry Finna’ onda neprijatelji Bosne i Hercegovine?

Zahuktali Džaferović će ovih dana će vjerojatno intezivirati svoje diplomatske napore, a možda naleti i na nekog portira u europskim institucijama s kojim će se uslikati i ispričati mu besjedu o Miloradu Dodiku i Hrvatima koji nisu ugroženi dok im Bošnjaci biraju predstavnike u državnim i zakonodavnim institucijama.

Predsjednici država su uvijek razgovarali sa predsjednicima drugih država. Rijetko kada sa premijerima jer se to smatra nižom funkcijom od predsjednika. Ali kada član Predsjedništva jedne zemlje inicira sastanke sa nekim stranim zastupnicima i navodno s njima vodi važne državne razgovore, onda je to ništa više nego samo još jedno ponižavanje Bosne i Hercegovine. Ali nama je svakako svejedno. Niže u diplomacii ne možemo od onoga gdje smo već godinama. Ovo što Džaferović radi je samo nastavak blamiranja Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni.

 

Pogled.ba/https://pogled.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)