“VISOKI PREDSTAVNIK” Schmidt razgovarao s marionetama bošnjačke politike kao predstavnicima “civilnog društva BiH”

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

 

Christian Schmidt, koji se predstavnikom iako to nije jer ga nije imenovalo Vijeće sigurnosti UN-a sastao se s predstavnicima Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Hrvatskog narodnog vijeća (HNV), Foruma parlamentaraca BiH, Srpskog građanskog vijeća – Pokret za ravnopravnost (SGV-PR) i Društva za ugrožene narode.

Hrvatsko narodno vijeće (HNV) kao i Srpsko Građansko vijeće su udruge financirane od bošnjačkih vlasti koje podržavaju građanski koncept uređenja BiH i velikobošnjačku unitarističku i hegemonističku politiku, podsjeća HMS.

“Današnji sastanak s predstavnicima civilnog društva BiH je naglasio neprocjenjiv doprinos koji ovaj ključni demokratski faktor u društvu daje da bi se unaprijedio pluralizam i raznolikost ideja o tome kako se suočiti s dramatičnim izazovima s kojima se danas suočava Bosna i Hercegovina”, rekao je visoki predstavnik na sastanku, kako prenosi turska agencija Anadolija.

Visoki predstavnik je naglasio da nema drugog krajnjeg cilja osim suverene, teritorijalno cjelovite i nepokolebljivo stabilne BiH koja je u potpunosti u stanju da izvršava svoje ustavne i zakonske obveze za dobrobit svih svojih naroda i građana. Svi segmenti bosanskohercegovačkog društva – institucije, političke stranke, nevladine organizacije, građani – moraju doprinijeti tom cilju, istaknuo je.

Visoki predstavnik Schmidt izrazio je zahvalnost na današnjoj prilici da istraži mogućnosti za dijalog sa civilnim društvom u BiH i da se utvrde načini suradnje pri suočavanju s izazovima koji se moraju riješiti kako bi zemlja krenula naprijed. Sugovornici su se složili da organiziraju novi sastanak na kojem bi, između ostalog, bilo riječi i o principima za promjenu ustava koje su dogovorili VKBI, HNV, Forum parlamentaraca BiH, SGV-PR i Društvo za ugrožene narode.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori