POSLIJE UHIĆENJA Istražitelji pretresli kuću Gabrijele Žalac, njezin suprug se obrušio na novinare: ‘Hvala što ste došli’

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

 

Oko 12 sati iz kuće je izašao i njezin suprug Mario koji je otvorio vrata istražiteljima kako bi se mogao obaviti pretres

Ubrzo poslije uhićenja bivše ministrice Gabrijele Žalac u njenoj obiteljskoj kući u Vinkovcima započeo je i pretres. Oko 12 sati iz kuće je izašao i njen suprug Mario koji je otvorio vrata istražiteljima kako bi se mogao obaviti pretres. Tom prilikom Mario Žalac je okupljenim novinarima uputio nekoliko rečenica sarkastično zahvaljujući što su se okupili ispred njihove kuće.

 

 

Inače, Gabrijela Žalac jedan je od “projekata” njene majke Vinke Ivanković koja je i danas predsjednica Županijske komore Vukovar. Žalac se odmah poslije završenoga fakulteta zaposlila u Vukovarsko-srijemskoj županiji i to u Razvojnoj agenciji Hrast.

Nekoliko godina kasnije postala je i direktorica te agencije. S dolaskom Andreja Plenkovića na mjesto premijera Žalac je postala ministrica i to kao njegov osobni izbor. Vukovarski HDZ-ovci podsjećaju kako su mnogi među njima i tada bili protiv te ideje, ali ih se ništa tom prilikom nije pitalo.

 

Tijekom obnašanja funkcije ministrica Žalac bila je u središtu nekoliko skandala od kojih su posebno javnosti poznati slučajevi nabave skupocjenog Mercedesa i kada je udarila automobilom djevojčicu na ulici. Tada se doznalo i da joj je bila istekla vozačka dozvola.

U međuvremenu redale su se i neke druge afere poput afere Softver, a bilo je tu i raznih drugih pogodovanja. Sve to vrijeme Žalac je imala punu podršku premijera Plenkovića.
Branimir Bradarić/VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

One thought on “POSLIJE UHIĆENJA Istražitelji pretresli kuću Gabrijele Žalac, njezin suprug se obrušio na novinare: ‘Hvala što ste došli’

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)