NIJE MU SMETALO NEGIRANJE ZLOČINA NAD HRVATIMA Komšić prekinuo intervju s novinarom Tanjuga, evo zašto

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

 

Uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH Željko Komšić prekinuo je intervju za srbijansku državnu novinsku agenciju Tanjug nakon što je novinar kazao da se ne slaže s odlukom Međunarodnog suda pravde da je u Srebrenici bio genocid.

Novinar je tijekom intervjua rekao kako se neće složiti s konstatacijom da je bio genocid i da njegov stav nije bitan. Komšić je kazao da je bitan stav i upitao ga je zašto se ne slaže…

 

 

“Da je strašan zločin počinjen?”, rekao je novinar Tanjuga.

“To je genocid. Tako piše u presudama Međunarodnog suda. Genocid, nije strašan zločin. Strašni zločini su neki drugi”, kazao je Komšić.

“To je vaš stav”, dodao je novinar.

“To nije moj stav. Tako piše u presudama”, kazao je Komšić.

“S čime ste suglasni?”, pitao je novinar. Na što mu je Komšić odgovorio protupitanjem: “A vi niste?”

“Ja nisam suglasan s tim”, kazao je novinar Tanjuga.

Komšić mu je nakon te konstatacije rekao da će onda morati uraditi intervju s nekim drugim.

Komšić, koji je na dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabran bošnjačkim glasovima, ni jednom nije na sličan način reagirao kada su negirani brojni zločini tzv. Armije RBiH, čiji je on bio pripadnika, nad Hrvatima u BiH, podsjeća HMS. Što više Komšić je nebrojno puta ponovio kako je tzv. Armiju RBiH, čiji se poginuli borci nazivaju šehidima (poginulima na Allahovu putu)  bila “časna vojska”, jedina “legalna i legitimna vojna formacija koja je branila ustavni poredak Republike BiH”, te da je kroz svoju borbu zadržala “svoj multietnički i antifašistički karakter”.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)