Gradska knjižnica Kaštela raspisuje likovni natječaj za izradu plakata na temu Domovinskog rata „DOMOFEST“

Vrijeme:2 min, 25 sec

 

Povodom 30. obljetnice početka Domovinskog rata i 30. obljetnice Bitke za Vukovar – grad heroj, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje likovni natječaj za izradu plakata, odnosno za najbolji likovni rad na temu Domovinskog rata pod naslovom „DOMOFEST Mjesto sjećanja: Vukovar – Škabrnja – Kaštela“.

Natječaj je otvoren do 12. studenoga 2021. g., a u istome mogu sudjelovati sva djeca u dobi od 5 do 18 godina s područja Grada Kaštela i susjednih gradova i općina (dječji vrtići, osnovne i srednje škole i pojedinci).

Pojedinačni i grupni likovni radovi inspirirani Domovinskim ratom (mjesta nastradala u Domovinskom ratu, osobe i događaji iz Domovinskog rata i ostalo) u formi plakata šalju se poštom na adresu: Gradska knjižnica Kaštela (Za natječaj “DOMOFEST”), Trg palih za domovinu 1, 21212 Kaštel Sućurac ili se mogu osobno donijeti u jedan od odjela Gradske knjižnice Kaštela.

Likovne radove potrebno je poslati i u .jpg formatu (skenirani ili kvalitetno fotografirani)  na adresu elektroničke pošte festdomo@gmail.com zajedno s osobnim podacima.

Na poleđini svakog likovnog rada potrebno je napisati: naslov rada, ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja i broj telefona/mobitela, dok je na posebnom papiru uz radove potrebno priložiti: naslov rada, ime i prezime, godinu rođenja, adresu stanovanja, broj mobitela autora/roditelja/mentora i e-mail adresu te obvezno navesti dječji vrtić, odnosno razred i naziv osnovne ili srednje škole koju dijete polazi, kao i ime i prezime učitelja/nastavnika/mentora i broj mobitela uz potpisanu suglasnost/privolu roditelja/zakonskog skrbnika/mentora čime se daje privola za sudjelovanje djece u natječaju. Sve navedene podatke potrebno je poslati i na adresu elektroničke pošte festdomo@gmail.com .

Svi pristigli likovni radovi, s podatcima o autorima i mentorima, bit će objavljeni 15. studenoga na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Kaštela u obliku virtualne izložbe, i to po redoslijedu pristizanja na e-mail festdomo@gmail.com.

Stručno povjerenstvo odabrat će od svih prispjelih radova 20 najboljih likovnih radova, a isti će biti objavljeni na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela zajedno s podacima o autorima i njihovim mentorima.Od dana objave do 30. studenoga do 12 sati moći ćete glasovati za 20 najboljih radova, a na temelju onog rada koji dobije najviše Vaših glasova, odnosno oznaka „sviđa mi se“ bit će izrađen plakat za 1. DOMOFEST – festival domoljubnih pjesama te će autor istog osvojiti glavnu nagradu.

Autori 20 najboljih radova i njihovi mentori bit će nagrađeni besplatnim jednogodišnjim članstvom u GKK i priznanjima, odnosno zahvalnicama, dok će autoru odabranog rada na temelju kojeg će biti tiskan plakat za prvi „DOMO-FEST“ biti dodijeljena glavna nagrada i priznanje.

Dobitnicima natječaja nagrade i priznanja bit će uručene naknadno, a o točnom datumu će svi nagrađeni biti pravovremeno obaviješteni.

Najbolji likovni radovi pristigli na natječaj bit će izloženi na izložbi u atriju odjela GKK u Kaštel Sućurcu tijekom prosinca,

Natječaj je objavljen na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela www.gkk.hr i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori