VIDEO Dramatična snimka iz Jablanice: Bujice i klizišta nosili sve pred sobom, poplavljene kuće

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

 

Velike kišne padaline koje su zahvatile područje općine Jablanica pričinile su veliku materijalnu štetu na stambenim i poslovnim objektima i putnoj infrastrukturi na cijelom području Općine, stoji u informaciji koju su iz CZ Jablanica proslijedili Operativnom centru CZ HNŽ.

– Prema informaciji koju su nam dostavili, od ranih jutarnjih sati čišćena su novonastala klizišta na magistralnom putu M 17.5, Jablanica – Risovac Posušje, zbog kojih je put bio neprohodan do popodnevnih sati. Uspostavljen je promet na spomenutom putnom pravcu, ali se i dalje vozačima preporučuje na oprez, radi mogućih odrona i nastanka novih klizišta – rekao je za Avaz Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade HNŽ i Uprave CZ HNŽ.

Također, Pavlović je rekao kako je pokrenuto nekoliko novih klizišta na lokalnom putu za Čivelj, kao i ostalim lokalnim putevima.

 

 

– U tijeku dana nekoliko objekata je bilo ugroženo od bujičnih potoka. U cilju zaštite stambenih i drugih objekata, angažirana je sva raspoloživa mehanizacija. Uslijed jakih udara vjetra pričinjena je veća materijalna šteta na plastenicima, kao i krovovima stambenih i poslovnih objekata.

Održana je sjednica Općinskog stožera civilne zaštite, te donesen zaključak da se kontinuirano prati situacija na terenu, te poduzimaju odgovarajuće mjere u cilju spašavanja ljudi i materijalnih dobara do stabilizacije stanja na terenu – rekao je Pavlović.

Najteža situacija je na putu Jablanica – Blidinje gdje se ogromno klizište sručilo na cestu.

Novi snimak stiže iz Ostrožca, gdje se vidi ogromna bujica koja nosi sve pred sobom. Mnoge kuće i objekti su poplavljeni.

 

VL/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori