Nakon Virginije novi šok za Demokrate: Vozač kamiona ih pobijedio u New Jerseyu

Vrijeme:1 min, 48 sec

Radikalna i agresivna politika Demokratske stranke i vodećih medija nailazi na sve veći otpor

Even Durr, vozač kamiona za trgovinu namještajem Raymour & Flanigan, proglašen je danas pobjednikom u utrci protiv jednog od najmoćnijih ljudi u New Jerseyu,Even Durrdemokratskim kandidatom Steve Sweenejom.

Upravo se za Sweeneja očekivalo kao će biti sljedeći kandidat Demokratske stranke za guvernera na izborima 2025. godine, a do ovih izbora je obnašao dužnost predsjednika Senata savezne države New Jersey.

Republikanski je kandidat Even Durr u kampanji potrošio manje od 10.000 američkih dolara. Sweeney je, s druge strane, do ovoga poraza u Senatu države New Jersey bio od 2002., a predsjednikom je postao 2010. Njegova kampanja potrošila je oko 800.000 američkih dolara.

Utrka demokratskog i republikanskog kandidata bila je tijesna, Edvard Durr osvojio je 32.497 glasova, a poraženi je skupio približno 2.000 glasova manje.

Izbor za guvernera u Virginiji

S posebnom pozornošću u SAD su se pratili izbori za guvernera u Virginiji, gdje su se u kampanju za demokratskog kandidata i dosadašnjeg guvernera Terry McAuliffea uključili u završnim tjednima i današnji predsjednik SAD-a Joe Biden, njegova podpredsjednica Kamala Harris i bivši predsjednik SAD Barack Obama.

Virginia ObamaNa zadnjim predsjedničkim izborima, Biden je Trumpa u Virginiji pobijedio za 10 postotnih bodova, a sada su Demokrati, osim za guvernera, izgubili i u utrci za zamjenika guvernera, glavnog odvjetnika, te većinu u parlamentu.

Osim sve većeg otpora koji se javlja prema ideološkom ekstremizmu glasnog i radikalnijeg dijela Demokratske stranke, smatra se da je jedna od ključnih točaka u pobjedi Republikanaca bilo pitanje školstva.

Republikanci su jasno podržali stajalište po kojemu roditelji imaju pravo odlučivati o odgoju svoje djece u školama, počevši od rada školskih odbora.

Naime, koliko god to možda nevjerojatno zvuči za neku demokratsku zemlju, ali u SAD-u je zaredao cijeli niz incidenata i pritisaka prema roditeljima školske djece.

Tako je Nacionalno udruženje školskih odbora u svojem pismu teroristima nazvalo one roditelje koji su se otvoreno izjašnjavali protiv radikalnih ideja pojedinih uprava škola. Ove optužbe protiv roditelja eskalirale su do te mjere da je Nacionalno udruženje školskih odbora pozvalo čak i FBI na djelovanje.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)