SARAJEVO NEKA, BOG MU POMOGAO Grupica “građana” tvrdi da Palmer pravi treći entitet

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

Ispred Američkog veleposlanstva u Sarajevu održan je prosvjed grupice “građana”, povodom aktualne političke situacije u našoj zemlji.

Kako su najavili organizatori, očekuju pomoć SAD i američkog predsjednika Joe Bidena u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, izvještava Avaz.

– Ovdje sam kao građanin, nismo još uvijek imali sastanak s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Danas smo došli iskazati svoje nezadovoljstvo jer želimo da svaki građanin ima jednaka prava – rekla je Aida Đozić, jedna od sudionica prosvjeda.

Kako javljaju reporteri “Avaza” danas se preko puta Američkog veleposlanstva okupio manji broj građana nego što je to bilo 25. listopada ispred OHR-a.

Jedan od organizatora prosvjeda, Suad Đozić kazao je kako su se građani okupili ispred Veleposlanstva SAD zbog posljednjih događanja i posjete gospodina Matthewa Palmera, američkog izaslanika za izbornu reformu u BiH.

Foto: N1

– Ljudi su malo zbunjeni stavovima. Mi znamo da je SAD prijatelj BiH. Mi sada očekujemo pomoć američkog predsjednika kako gospodin Palemer ne bi bacio sjeniku na suverenitet. Naše zahtjeve smo poslali u Veleposlanstvo – rekao je Đozić.

“Dok se u jednom entitetu ruši ustavno-pravni poredak, gospodin Palmer pravi još jedan entitet. Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu”, “Gospodine Palmer, hvala Vam što nas predajete Rusima”, pisalo je na transparentima koje su prosvjednici nosili, izvještava N1.

Kad bi bile istinite poruke grupice Sarajlija ispisane na transparentu kako Palmer pravi još jedan(treći) entitet, Hrvati bi rekli: “Neka Bog mu pomogao”, piše HMS. Inače,  omogućavanje ustavnog prava Hrvatima da mogu izabrati svog člana Predsjedništva BiH, u prijevodu na bošnjački znači- treći entitet.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori