MILANOVIĆ O GENERALU PRALJKU: Volio bih da vam srce otvore bošnjački političari, posebno oni iz SDA, da vam kažu ovo što govore meni

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

 

Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića su novinari pitali u petak i za komentar na uklanjanje murala u zagrebačkom Laništu.

“Ne vjerujem da bi to itko radio, moram vidjeti dokument. Ja to ne bi radio, govorim hipotetski, ali se isto tako korporativna imovina mora štititi. Postoji niz površina u Zagrebu koje se mogu iskoristiti za to. Prije nego to ideš uklanjati, budi oprezan, ali prije svega osiguraj površine. Srećom pa je Zagreb prljav i zapušten već 20 godina, može se naći prostora”, komentirao je predsjednik.

“Praljak nije problem, razgovarao sam s nekim bošnjačkim političarima pa sam ih pitao kako možeš uspoređivati Praljka i Mladića. ‘Pa znate stvar je komplikovana’, pa ako je komplikovana onda to nemoj svoditi na crtić Maša i Daša”, rekao je Milanović i dodao da svaki zločin u ratu nije isti.

“Kao što ni svako kazneno djelo nije isto, tako ni krivci nisu isti. Svaki zločin u ratu nije isti. Je li Mile Petković ratni zločinac? Mogu ga osuditi deset puta, Mile Petković nije ratni zločinac”, rekao je.

“Slobodan Praljak? Ja bih volio da vam srce otvore bošnjački političari, posebno iz SDA, da vam kažu ovo što govore meni. Ali nikad vam neće reći da ovi krvoloci iz Republike Srpske, u koje, opet kažem, Dodik ne spada, nikad neće reći da je to isto. Praljak je na kraju, umjesto da služi još par godina, sebi oduzeo život. Iako je bio u punoj snazi i ne tako star, pa ja imam neki respekt prema tome”, rekao je predsjednik.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)