Izetbegović nakon sastanka s Palmerom i Eichhorst: Žuri mi se da postignemo sporazum

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

 

U rezidenciji američkog veleposlanika u BiH u Sarajevu održan je sastanak specijalnog izaslanika SAD-a za izbornu reformu Matthew Palmera i direktorice pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angeline Eichhorst s izaslanstvom SDA na čelu s Bakirom Izetbegovićem.

Nakon sastanka Izetbegović je rekao da je pokazana spremnost prijatelja iz međunarodne zajednice da ozbiljno razgovaraju i traži se srednje rješenje.

– Ono što smo imali u najavama bilo je da će to ići na račun probosanskog bloka u BiH. Dakle, mislim da sam uspio dokazati im da to neće biti linija manjeg otpora nego tvrđeg. Tako da će se morati naći srednje rješenje sve četiri strane. Svi će morati napraviti manji ustupak – rekao je Izetbegović.

Dodao je da mu je Palmer pojasnio ideju u svezi doma naroda na državnoj razini gdje bi se brisali prefiksi.

– To je zanimljivo, vidjet ćemo s pravnicima SDA što će biti naš odgovor. Mislim da se radi o lapsusu, ali ako on misli da je to ozbiljna ideja o tome se onda mora razmišljati. Što se tiče postupaka Milorada Dodika, on probleme gura dalje i sve manje ima potporu među Srbima. I na kraju ove njegove politike će zaustaviti narod u RS-u – rekao je Izetbegović.

Rekao je da najvjerovatnije neće ići u Beograd, ali kako je otvoren za razgovore.

VL/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori