Eichorst i Palmer u srijedu dolaze u BiH

0

 

Direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst, u telefonskim razgovorima s političkim liderima u BiH, apelirala je na nastavak dijaloga, pronalaženje rješenja za političku krizu i fokusiranje na reforme.

Eichhorst je razgovarala s Miloradom Dodikom, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, kao i s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković. Izrazila je snažnu zabrinutost EU u svezi s političkom situacijom u BiH i pozvala lidere da rade zajedno s više energije i fokusa na iznalaženju rješenja, kroz dijalog, kompromis i potpuni povratak u institucije BiH.

Naglasila je potrebu da se prestane s razornom i provokativnom retorikom i djelovanjem. To se odnosi i na preispitivanje jedinstva, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Eichhorst je ponovila nedvosmislenu opredijeljenost Europske unije i podršku EU perspektivi BiH kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje, ističući da je što raniji dogovor o ustavnoj i izbornoj reformi od najveće važnosti.

Ovi razgovori su prethodili zajedničkoj posjeti BiH direktorice Eichhorst sa specijalnim izaslanikom SAD za izbornu reformu u BiH, Matthewom Palmerom, idućega tjedna, od 27. do 30. listopada.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara