SARAJEVO: Čović i Kalabuhov razgovarali o Izbornom zakonu

Vrijeme:54 sec

 

Iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH dr. Dragana Čovića priopćeno je da se Čović u srijedu u Sarajevu sastao s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH, Nj. E. Igorom Kalabuhovim.

Teme sastanka obuhvatile su odnose dvije zemlje, aspekte suradnje, te aktualnu političku situaciju i izmjene Izbornog zakona BiH.

– Dr. Čović je istaknuo potrebu žurne izmjene Izbornog zakona i ograničenih ustavnih izmjena prije 2022. godine. Takav razvoj, kazao je, značajno će doprinijeti unutarnjoj stabilnosti, političkom dijalogu i ozbiljnom napredovanju prema vanjsko-političkim ciljevima. Također, naglasio je kako navedene izmjene ne smiju voditi ka narušavanju Ustava, niti temeljnih odrednica Bosne i Hercegovine koje su potvrđene Daytonskim sporazumom – priopćeno je.

Naglasio je kako se konstitutivnost, jednakost i prava konstitutivnih naroda, te legitimno političko predstavljanje moraju u potpunosti poštivati. Potvrdio je kako je nužno provesti odluke Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava za uklanjanje postojećih diskriminacija.

Na koncu, dužnosnici su razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa i prilikama za jačanje ekonomske i gospodarske suradnje. Također je razgovarano i o oporavku od pandemije koronavirusa.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)