DAN OPĆINE ŽEPČE ČOVIĆ: Baštinite multietničnost i multikulturalnost, a klonite se nadmudrivanja s viših razina vlasti

Vrijeme:2 min, 10 sec

Svečanost obilježavanja Dana općine Žepče započela je danas polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima HVO-a u Žepču, a nastavljen svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Svečanu sjednicu su pohodili i brojni domaći i strani gosti i izaslanstva među kojima i izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik te stranke dr. Dragan Čović, kao i brojni drugi dužnosnici te načelnici hrvatskih općina u BiH.

Svoje čestitke povodom Dana općine nazočnima te svim Žepčankama i Žepčacima uputio je predsjednik Čović istaknuvši aktualni politički trenutak u BiH, važnost političkog dijaloga, uzajamnog poštovanja kao i nužnost rješavanja otvorenih pitanja koja su pred nama u BiH.

„Morate biti ponosni da se od sredine 15. stoljeća počinjete spominjati kao sredina u kojoj se živi i pokušava graditi život. Iako ste sigurno kroz ovih 5. stoljeća prolazili različita iskušenja, kojih ima i danas, ali kako sam slušao sve ono što ste vi kazali u uvodnim riječima kao predsjednik OV a i načelnik, nabrajajući sve ono što je urađeno u proteklom vremenu, nema razloga da ne budete do kraja sretni i ponosni na svoje aktivnosti.

Uz iskušenja koja svakodnevno imamo u svojoj domovini, tražeći rješenja, siguran sam da ih vi u svojoj općini tražite na svim razinama vlasti i u tome uspjevate, ali isto tako, ono što je najvrjednije u Žepču, upravo je dio multikulturalnosti, multietničnosti koji baštinite u punini. Koristite ga puno više nego do sada, ako je moguće (…), klonite se svega onog što je negativno, a dolazi s viših razina vlasti u nadmudrivanju u traženju rješenja za bolju BiH, za našu domovinu.

Upravo u ovo vrijeme pokušavamo naći rješenje kako bi napravili sklad u reformama o Europskoj, modernoj BiH u kojoj ćemo osigurati da tri konstitutivna naroda i svi žitelji Ustavno se osjećaju jednakopravnim i to želimo prenijeti na svaki dio BiH“, kazao je Čović.

„Bit ćemo i dalje uz sve projekte koji su vitalni za Žepče“, poručio je predsjednik Čović uz sugestiju svim dužnosnicima, da se gradi nužna infrastruktura zakonodavne regulative da investitori i poduzetnici iz BiH i svi oni strani, investiraju u Žepče, da se otvaraju radna mjesta.

Načelnik općine Žepče Mato Zovko čestitao je sugrađanima Dan Općine te je u svome obraćanju rezimirao posljednjih 365 dana u općini, govoreći o najvažnijim realiziranim projektima a prezentirao je planove i projekte koje općina Žepče planira u budućnosti.

Također, na Svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama za doprinos općini Žepče. Priznanje su, između ostalih dobili i Jelka Milićević, ministrica financija i Josip Martić, ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH, stoji u priopćenju HDZ-a BiH

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori