Čović i Izetbegović na neformalnom sastanku danas, evo o čemu će razgovarati

0
Lideri SDA i HDZ-a Bakir Izetbegović i Dragan Čović trebali bi se danas sastati na neformalnom sastanku, a kako je najavljeno mogli razgovarati i o eventualnoj deblokadi Parlamenta BiH.

Rukovodstvo Doma naroda

Inače, Izetbegović i Čović su i u rukovodstvu Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Izetbegović, koji je predsjedavajući ove državne institucije, i Čović, koji je zamjenik predsjedavajućeg još u ponedjeljak u medijima su najavili ovaj razgovor.

Iako je nepotvrđeno, sastanku Čovića i Izetbegovića trebao bi se pridružiti i Nikola Špirić iz SNSD-a, koji također obnaša dužnost zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda.

Rad državnih institucija

Podsjećamo, rad državnih institucija blokiran je već skoro tri mjeseca, a to je direktna posljedica odluke stranaka iz Republike Srpske da ne sudjeluju u radu državnih institucija.

Kao razlog za donošenje ovakve odluke stranke iz RS su navele odluku bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka iz srpnja ove godine da nametne zakonsku zabranu negiranja genocida i drugih ratnih zločina, prenosi Avaz.
Bild.ba/https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara