Konaković nije mogao izdržati da ne prokomentira Dodika, evo što je rekao

Vrijeme:1 min, 26 sec
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković odgovorio je lideru SDA Bakiru Izetbegoviću koji je nedavno prozvao bivše članove stranke.

“Čini mi se da u svakom, ili barem svakom drugom obraćanju, nama šalje neke poruke. Mi ne damo na sebe, na to odgovaramo argumentirano i istinito”, rekao je Konaković gostujući na BHRT-u. Podsjetio je da je i u posljednje vrijeme nekoliko ljudi s velikim kredibilitetom napustilo SDA.

“Oni imaju uvijek isti rječnik, kao sve je to ok, čiste se. Ako je to već čišćenje, što nam danas to prigovara. Neka se on sekira oko tih svojih unutrašnjih stvari”, poručio je Konaković Izetbegoviću.

Podsjetimo da je Izetbegović prije nekoliko dana uputio kritike na račun bivših članova stranke.

“Puno je lakše malo se izmaći u stranu i kritizirati svoju dojučerašnju stranku. To i rade. To je kukavički i izdajnički”, poručio je tada Izetbegović.

Konaković je u razgovoru otkrio što ga zapravo brine u vezi sa SDA-a.

“Nas plaši činjenica da zbog loše SDA, koja je u slabom i krhkom stanju, trpi država BiH, trpe institucije, jer SDA nema kapacitet i nema ljude da se odupre ovim antibosanskim politikama”, naveo je lider NiP-a.

Komentirao je i ponašanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Dodik ovakav kakav je danas nije poželjan ni kao partner, on je prešao sve granice, vrijeđa ljude, vrijeđa Bošnjake, muslimane, Hrvate, vrijeđa Severinu, sve ljude koji mu se na bilo koji način suprotstave. To je jedna vrsta velike diskriminacije, čak i oblik fašizma koji on pokazuje. On kao takva osoba, koja je izgubila kontrolu nad svojim jezikom, nije poželjan ni na kojoj poziciji, ako se nešto kod njega eventualno ne promijeni”, stava je Konaković, prenosi Klix.

 

Bild.ba/ https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)