Ivan Penava novi predsjednik Domovinskog pokreta

Vrijeme:1 min, 3 sec

Domovinski pokret odabrao je novog predsjednika stranke. Na čelo je, nakon Miroslava Škore, došao Ivan Penava. Članovi stranke dočekali su tu odluku pljeskom i skandiranjem.

“Nismo ovdje zato jer je pred nama Hrvatska za koju su se borile tisuće generacije. Ovdje smo zato jer nemamo drugu domovinu. Domovina je jedna i jedina, baš kao i majka. Zato smo ovdje. Zato smo se okupili oko ideje Domovinskog pokreta. Ustali smo protiv beznađa i malodušnosti, protiv puzajuće i okupacije i licemjerja, ustali smo protiv svih onih koji su od Lijepe naše napravili Tužnu njihovu, državu koja takvima čak nije niti domovina”, poručio je u govoru Ivan Penava, javlja Dnevnik.hr.

“Hrvatskom danas ne vladaju građani jer Hrvatskom vlada Vlada koja ne sluša građane. Upućujem javni poziv svim samosvjesnim Hrvatima i Hrvaticama, građanima i građankama – nemojte slušati one koji ne slušaju vas, nemojte birati one koji ne biraju vas. Želim poručiti svima, pogotovo bivšim stranačkim kolegama iz HDZ-a, da politika koju vode nije politika dr. Franje Tuđmana”, poslao je poruku novi predsjednik DP-a.

Gradonačelnik Vukovara jedini se kandidirao za mjesto predsjednika stranke, a odabran je na izvanrednom saboru stranke. Osim izbora novog predsjednika stranke, na dnevnom redu sabora su i izmjene Statuta stranke.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)