PLENKOVIĆ: Očekujem izvješće o tome što se zaista događa na granici

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas da očekuje da Ravnateljstvo policije i sve nadležne službe poduzmu sve kako bi podnijeli izvješće o tome što se zaista događa, nakon što su objavljene snimke na kojima maskirani muškarci udaraju migrante policijskim palicama.

Plenković je na početku sjednice Vlade komentirao jučerašnji potres u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Hrvatski premijer se osvrnuo i na snimke na kojima maskirani muškarci udaraju migrante policijskim palicama. Rekao je da je odmah sinoć nazvao ministra unutarnjih poslova i potpredsjednika Vlade Davora Božinovića da se poduzmu sve mjere u okviru MUP-a i policije i napravi opširno ispitivanje da se vidi o čemu se radi.

– Hrvatska kao uređena država poštuje i svoje zakone i međunarodne propise i ne želimo da imamo bilo kakva postupanja koja bi mogla imati veze s državom koja nisu u skladu s našim pravnim poretkom, rekao je Plenković.

Dodao je da od ministra Božinovića očekuje da “Ravnateljstvo policije i sve nadležne službe poduzmu sve kako bi nam podnijeli izvješće o tome što se zaista događa”.

Napomenuo je i da imaju zadaću štititi granicu i sprječavati nezakonite migracije te da pritom cijene ulogu hrvatske policije koja štiti granicu.

Istaknuo je da “smo kao država, ali i kao kontinent postali destinacija migracijskih kretanja, nerijetko orkestriranih nezakonitih migracija koje vode krijumčari koji ostvaruju korist na nesreći brojnih ljudi koji su iz različitih razloga napustili domove”.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)