(VIDEO) Burno u Saboru RH kada se pričalo o Hrvatima u BiH: Zaiskrilo između Grmoje i Jandrokovića

Vrijeme:1 min, 42 sec

Prva ovotjedna sjednica Sabora počela je iznošenjem slobodnih govora na aktualne teme kao i svake srijede. Odmah na početku zaiskrilo je između HDZ-a i Mosta pa je Jandroković dijelio opomene.

Prva ovotjedna sjednica Sabora od samog početka počela je burno pa su pljuštale i opomene. Naime, na izlaganje HDZ-ove Ljubice Maksimčuk reagirao je Mostov Nikola Grmoja, a na njega i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Maksimčuk se osvrnula na obljetnicu pada Bosanskog Broda i potom prozvala tobožnje velike zagovornike hrvatskog naroda u BiH.

– Najkrvavije je to razdoblje za ljude s obje strane rijeke Save. Današnji dan za mnoge Posavljake jedan je od najtežih u godini.  Taj jezivi dan uništio je živote i snove tisuće ljudi, a u toj višemjesečnoj bitci nije bilo ljudskosti. Neki tobože veliki zagovornici hrvatskog naroda u BiH izlazeći za ovom zagovornicom ponekad spomenu Hrvate u BiH, a onda kad im zakonskim prijedlozima mogu pomoći, ti isti napuštaju sabornicu prije glasanja ili glasuju protiv –  poručila je.

Grmoja se javio se za povredu Poslovnika.

– Jasno je da se referira na moj slobodni govor od petka i pozvao bih je da reagira i zaštiti Hrvate iz Odžaka i Posavine, gdje lokalne HDZ-ove strukture pogoduju poduzetnicima M SAN grupi umjesto  da poljoprivredno zemljište dodjele tim našim Hrvatima – rekao je pa zaradio opomenu od Jandrokovića jer se nije radilo o povredi Poslovnika već je replicirao zastupnici.

A onda je i Maksimčuk dobila opomenu jer se upustila u raspravu s Grmojom.

– Obmanjujete javnost – poručio joj je Grmoja pa dobio i drugu opomenu.

No, nije odustajao, a Jandroković ga je upozoravao da će dobiti i treću, čime će mu biti onemogućen daljnji govor.

– Pa zašto se bojite? Izašlo je da ste radili protiv trećeg entiteta i prava Hrvata u BiH, izašli su dokumenti, je li to razlog da mi ne date govoriti – pitao je.

Predsjednik Sabora mu je odbrusio da obmanjuje i laže.

– Te vaše optužbe su pale u vodu već davno, bezobrazna laž – rekao je Jandroković, prenose 24sata.

Bild.ba/https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)