ČOVIĆ I PLENKOVIĆ: Legitimno predstavljanje je temelj funkcionalnosti i stabilnosti BiH

0

 

Danas je u Odžaku održan sastanak izaslanstva dviju sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HDZ-a RH. Izaslanstva su predvodili predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku kojem su nazočili dužnosnici sa svih razina vlasti, razgovarano je o aktualno političkoj situaciji u BiH i RH i suradnji dvije sestrinske stranke.

Na sastanku je izraženo uvjerenje kako će se doći do rješenja koji će osigurati ravnopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskog naroda u institucijama vlasti na svim razinama u BiH uz izmjene izbornog zakona i ograničenih ustavnih izmjena.

Izabrani dužnosnici u Predsjedništvu BiH i Domu naroda moraju imati legitimitet i potporu hrvatskog naroda, što je ključna pretpostavka za jačanje BiH, države tri jednakopravna konstitutivna naroda, naglašeno je.

Iskazano je uvjerenje kako će se rješenje dogovoriti do kraja ove godine, kako bi i BiH ubrzano rješavala 14 ključnih prioriteta i socio-ekonomske reforme na europskom putu.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara