Mediteran 2021., 15. turnir u sjedećoj odbojci

0

 

Proteklog vikenda, točnije u subotu, 25. rujna, u solinskoj sportskoj dvorani održan je već tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci.

Ovaj put, iz razumljivih epidemioloških razloga, natjecala su se samo četiri kluba, dok bi prethodnih godina znalo biti i petnaest ekipa.

Potvrdio nam je to i Dragan Maretić, tajnik OKI SPLIT i predsjednik Organizacijskog odbora turnira: ‘’Naš je turnir bio i međunarodnog karaktera, kad bi ugostili ekipe iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, za koju moram reći da su u samom svjetskom vrhu ovog sporta. Danas smo zadovoljni da uz uvjete koje trebamo ispuniti, turnir ipak nastavlja dalje. Također, želim naglasiti kako sve ove godine naš klub, turnir i sjedeća odbojka kao specifičan sport s igračima od  kojih su neki invalidi, ima potporu Ministarstva branitelja, jer upravo je ta populacija većinom naše članstvo.’’

Kroz natjecanje koje je domaćin, ekipa OKI Split, otvorila pobjedom, niz utakmica doveo je do pobjednika, ovaj put KSO KNIN 95.

Konačni poredak:
1. KSO KNIN95
2. OKI ZADAR
3. OKI SPLIT
4. OKI NOVSKA

Dodjela medalja i pehara ekipama, kao i priznanja i zahvalnica podupirateljima kluba, kao i samog sporta sjedeće odbojke, upriličeno je u večernjim satima u obližnjem Dugopolju.
Pehar za najboljeg igrača u ruke je primio vidno ganut Damir Banić. ‘’Ugodno sam iznenađen, iako, znate, svaki se igrač tome nada, priznao ili ne. Lijepo je biti ponosan, moje kolege sportaši su me učinili takvim i ja im zahvaljujem. Trud i zalaganje se uvijek isplate, uz malo sportske sreće ‘’ kazao nam je Banić, inače dragovoljac Domovinskog rata, invalid.

I kako šećer uvijek dolazi na kraju, torta s logom domaćina podijeljena je svima uz rođendansku pjesmu.

‘’Vidimo se dogodine ‘’ – poručuju iz organizacije Mediteran turnira, s nadom u veći odaziv ekipa.

Danja Lakić Budimir/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara