Njemačka kancelarka: Da, feministica sam, svi bismo trebali biti

Vrijeme:1 min, 9 sec

Nakon godina izbjegavanja da odgovori na to pitanje, njemačka kancelarka Angela Merkel sada je zauzela jasan stav o feminizmu u svojim posljednjim danima na vlasti, piše Deutsche Welle.

Njeni komentari uslijedili su tijekom događaja u vezi s nigerijskom spisateljicom i feminističkom ikonom Chimamandom Ngozi Adichie.

Njemačka kancelarka je u prošlosti oklijevala za sebe REĆI da je feministica, ali kako istječu njeni posljednji dani na funkciji, čini se da sada ne oklijeva otvorenije iznijeti svoj stav o ovom pitanju.

Obraćajući se novinarima nakon događaja s nigerijskom spisateljicom Chimamandom Ngozi Adichie u srijedu u Düsseldorfu, Merkel je govorila o svom novom pogledu na feminizam.

“U suštini, radi se o činjenici da su muškarci i žene ravnopravni, u smislu sudjelovanja u društvu i u životu općenito. I u tom smislu mogu reći, da, ja sam feministica”, rekla je Merkel.

Taj komentar označava zaokret u odnosu na neugodni razgovor na summitu ‘Women20’ u Berlinu 2017. godine, kada je Merkel izravno upitana je li feministica

Tada Merkel nije izravno odgovorila na pitanje, što je izazvalo kritike i razočaranje mnogih.

Na događaju u srijedu prva njemačka kancelarka bila je iskrenija i priznala je svoj suzdržani pristup iz prošlosti.

“Bila sam stidljivija tada kada sam to rekla. Ali sada je to više promišljeno. I u tom smislu, mogu reći da bismo svi trebali biti feministi”, zaključila je Merkel.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)