Izmjene Izbornog zakona doprinijeli bi stabilizaciji i funkcionalnosti BiH

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se sa zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem i s potpredsjednicom Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) Željanom Zovko.

Glavne teme razgovora bile su aktualne političke prilike u Bosni i Hercegovini, poglavito provedba reformi Izbornog zakona s kojim bi se osigurala ravnopravnost i legitimno političko predstavljanje Hrvata. Također, govorilo se o nužnim koracima koje Bosna i Hercegovina mora učiniti na svom putu prema EU te kako Republika Hrvatska može pri tome pomoći.

Zamjenik predsjedatelja Čović upoznao je ministra Grlića Radmana s trenutnim izazovima u ostvarivanju legitimnih prava Hrvata, ali i o trenutnoj političkoj situaciji i međunacionalnim odnosima u Bosni i Hercegovini, dok je potpredsjednica Zovko predstavila aktivnosti u Europskom parlamentu vezane uz BiH i ostale države jugoistoka Europe.

Ministar Grlić Radman je istaknuo kako Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavljaju podržavati političke zahtjeve legitimnog političkog vodstva Hrvata u Bosni i Hercegovini kako bi BiH bila funkcionalna, stabilna i prosperitetna te tako lakše ostvarila svoje euroatlantske ambicije.

Sugovornici su se složili da bi izmjene Izbornog zakona pridonijele stabilizaciji i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine te povećale povjerenje između tri konstitutivna naroda i svih ostalih građana unutar te zemlje.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori