ČAVARA ZA HMS: Vrijeme trojanskih konja i lažnog predstavljanja je pri kraju

Vrijeme:1 min, 49 sec

 

Ovih dana javnost je zasuta izjavama visokopozicioniranih političara u BiH i F BiH da ne vrijede Ustavi BiH i F BiH i kako novoimenovani visoki predstavnik Christian Schmidt laže.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara takvo ponašanje smatra apsolutno neprihvatljivim, nekulturnim, a u pravnim državama i kažnjivim.

-Uporno negirati mirovne sporazume i njihove odredbe definirati i tumačiti suprotno i po svojim iluzijama, bježeći od stvarnosti i svoje sramne uloge provoditelja politike političkih predstavnika naroda kojem ne pripadaju, a istovremeno tumačeći kako oni Hrvati i Srbi po svom izjašnjenju, obnašaju dužnosti hrvatskih i srpskih predstavnika a izabrani su od Bošnjaka je sasvim normalno i moderno, kazao je Čavara za Hrvatski Medijski Servis.

Svjesni ili nesvjesni, takvi bi, dodaje, trebali znati da su na tim mjestima samo zato što su prihvatili ulogu trojanskih konja za narod kojem formalno pripadaju i spremni su do besvijesti pokušavati obmanjivati javnost. I uvijek kada to zatreba nalogodavcima počinju se javljati kao u zboru i kako to njima odgovara kako bi spinovali javnost, a i svoju bijednu stvarnost.

-Razumijem i njihovu nervozu, koja je očigledna, jer neminovno svaki konstitutivni narod treba birati svoje predstavnike. A kada budu građani birali svoje predstavnike oni to sigurno neće biti. Vrijeme lažnog predstavljanja ili predstavljanja nikoga ili svih po njihovim iluzijama je pri kraju, kaže predsjednik FBiH.

Čavara poziva sve političke aktere na poštivanje Ustava, zakona i sukladno tomu na dogovor predstavnika konstitutivnih naroda i svih legalno i legitimnih predstavnika u vlasti.

-Neophodno je provesti odluke Ustavnog suda i suda iz Strasbourga, odnosno sukladno tomu promjene Izbornog zakona kao i ubrzanje integracije BiH u Europsku uniju i NATO savez, naglašava predsjednik FBiH i dodaje:

-Prestanite sijati mržnju i predstavljanjem svih koji ne misle kao vi svojim neprijateljima i države BiH koju vi najviše i najučinkovitije rušite. Okrenite se budućnosti i izmjenama Izbornog zakona kako bi svaki konstitutivni narod bio jednakopravan i zaštićen od prevara u kojima vi imate sramnu ulogu. Također, stvarajmo društvo u kojem će svaki žitelj-građanin biti jednak pred zakonom i imati jednake mogućnosti.Samo na taj način možemo naprijed prema boljoj Federaciji BiH i BiH za sve koji u njoj žive, naglašava predsjednik FBiH.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori