Policija i zdravstveni radnici prekinuli utakmicu Brazila i Argentine

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

 

Uoči derbija Brazila i Argentine u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, igrači Premier lige optuženi su za davanje lažnih informacija zdravstvenim ustanovama nakon što su doletjeli iz Caracasa.

Brazilska policija prekinula je kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u šestoj minuti i uhitila Emiliana Martineza, Cristiana Romera i Giovanija Lo Celsa, piše 24sata.hr.

 

 

“Odlukom suca, Fifina utakmica između Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ostaje prekinuta. Sudac i povjerenik utakmice obavijestit će o svemu disciplinsku komisiju Fife koja će odlučiti o idućim koracima. Ovi se postupci strogo pridržavaju važećih propisa”, priopćili su iz Conmebola.

Lionel Messi na društvenim je mrežama objavio status povodom dramatične situacije koja se dogodila na terenu te je napisao:

“Tri dana smo u Brazilu. Što ste čekali do sada?!”, poručio je brazilskim zdravstvenim vlastima.

Igrači su izjavili kako nisu boravili niti u jednoj od četiri zabranjene zemlje (Sjeverna Irska, UK, Indija i JAR) u posljednjih 14 dana. Stigli su u Brazil letom iz Caracasa koji je sletio u Sao Paulo. Tada su neslužbeno izvješća došla do institucija o navodno lažnim izjavama putnika.

– Smatramo ovu situaciju ozbiljnim zdravstvenim rizikom te smo stoga dali upute lokalnim zdravstvenim institucijama da provedu karantene nad igračima kojima je ujedno i zabranjeno sudjelovanje u bilo kakvim aktivnostima te neće moći ostati na teritoriju Brazila – piše u priopćenju.

– Žao mi je zbog ovoga. Neovisno o tome jesu li prekršili mjere ili ne, to nije bilo vrijeme za ovakvu intervenciju. Ljudi su trebali uživati u utakmici, u najboljim svjetskim nogometašima. Nitko nam ni u jednom trenutku nije rekao da oni ne smiju igrati. I mi i Brazilci htjeli smo igrati – kazao je argentinski izbornik Lionel Scaloni.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori