MATE MIJIĆ PRIZEMLJIO SANDRU BENČIĆ Pogledajte lekciju koju joj je očitao po pitanju Hrvata i BiH

Vrijeme:1 min, 34 sec

Sandra Benčić je dala veliki intervju aktivističkom NGO portalu Tacno.net u kojem je kazala da politička opcija koju predstavlja stvara alternativnu politiku Hrvatske prema BiH.

U njemu je Benčić podržala tzv. građansko uređenje BiH, a što u stvarnosti znači vladavinu bošnjačkih političkih stranaka.

Na njen intervju, a kojeg su mahom prenosili brojni sarajevski mediji, osvrnuo se politički analitičar Mate Mijić.

Njegovu objavu s društvenih mreža Bild.ba prenosi u cijelosti:

Ta je “alternativa” u stvari već viđena politika koju se najtočnije može nazvati mesić-pusićevskom, s tim da treba biti pošten i reći da je pri kraju svoje političke karijere čak i Vesna Pusić u određenoj mjeri reterirala.

Možemosi ideologiziraju sve, uključujući međunarodne odnose, što dovodi do toga da politiku s početka tisućljeća, s kojom se svjetonazorski slažu, pokušavaju primijeniti u potpuno drukčijem geopolitičkom kontekstu.

Međunarodna politika u velikoj je mjeri stvar oportunizma i dobre procjene globalnih okolnosti, pogotovo za manje države poput Hrvatske, a veliku ulogu igra i sila kojom država raspolaže. Tu za ideale doslovno ginu budale, što bi narod rekao.

Možemosi nastupaju iz pozicije NGO-a, a ne političke stranke koja je spremna za izvršne zadatke, što se vidi i u ovom slučaju u kojemu idu protiv političkog konsenzusa o hrvatskom pitanju u BiH koji, zahvaljujući Milanovićevoj promjeni SDP-ovih pozicija, postoji gotovo cijelo jedno desetljeće.

Takav je tip konsenzusa u hrvatskoj politici prilično rijedak pa kontriranje može biti samo glazba za uši nekolicine starih jugosa i aktivista globalističke orijentacije, a nikako ozbiljna državna politika, napisao je Mijić.

Inače, Sandra Benčić je jedna od vodećih figura platforme Možemo koja je nedavno osvojila Zagreb na izborima.

U Hrvatskom saboru su oporbena stranka i imaju osam zastupnika.

Nejasno je zašto se oporbena stranka s osam zastupnika u sarajevskim medijima tretira tako kako se tretira, ali je lako za pretpostaviti o čemu je riječ.

 

Bild.ba/ https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)