HRVATSKA REPREZENTACIJA Dalić smislio kako zamijeniti Modrića, promjene u obrani. Ovo je sastav za Rusiju

Vrijeme:1 min, 31 sec

Hrvatska reprezentacija danas u 20:45 na Lužnikiju protiv Rusije igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Kataru.

Dalić u Rusiji ne može računati na Luku Modrića koji će propustiti i susret sa Slovačkom u subotu, a mogao bi se vratiti eventualno u utorak protiv Slovenije. U Moskvi nema ni Ante Budimira koji se također ozlijedio i možda će biti spreman za Slovačku. Neće biti ni kartoniranog Domagoja Vide u obrani pa postoji mogućnost da Joško Gvardiol preuzme tu poziciju, piše Index.hr.

Izbornik Zlatko Dalić mora pronaći soluciju za vezni red. Organizaciju igre trebao bi preuzeti Mateo Kovačić, koji će biti u tandemu s Marcelom Brozovićem. Mario Pašalić bit će pozicioniran ispred njih te iz drugog plana ulaziti u završnicu napada. Na desnom krilu zaigrat će Nikola Vlašić, a u napadu bi trebao startati Andrej Kramarić.

Prekjučer je otpao i Ante Budimir koji sigurno propušta Rusiju, a moguće je da se priključi možda već u Bratislavi, no danas ga neće biti.

Potencijalni sastav Hrvatske za Rusiju (4-2-3-1):

Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Barišić; Brozović, Kovačić; Vlašić, Pašalić, Perišić; Kramarić

Dalić je prošlog tjedna objašnjavao kako će pokušati zamijeniti Modrića:

“Luka će nam jako nedostajati, kapetan je, zna se koliko nam znači. Ali moramo shvatiti i prihvatiti da će Luka izostati s nekih utakmica, a uskoro više neće igrati za reprezentaciju, zbog svoje dobi. Moramo se priviknuti na to i drugi igrači moraju preuzeti odgovornost i dati više da ga nadomjeste. Cijela momčad mora prihvatiti njegovu ulogu, Perišić, Lovren, Brozović, Vlašić i drugi moraju preuzeti veću odgovornost i napravit ćemo ono što želimo, a to je dobar rezultat u ovom ciklusu. Moramo to iznijeti kao momčad.”

Prijenos utakmice je na Novoj TV od 20:45.

Odgovori