Škoro zatražio ispisnicu iz DP-a

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

Podnio ostavku na mjesto predsjednika DP-a, sad odlazi i iz stranke

Miroslav Škoro, (su)osnivač Domovinskoga pokreta, potvrdio je za medije da je zatražio ispisnicu iz DP-a. Zasad nije poznato u kojem Klubu zastupnika planira nastaviti svoje političko djelovanje u Saboru. ŠkoroU posljednje vrijeme mogu se čuti pomirljive poruke prema Karolini Vidović Krišto i Milanu Vrkljanu, za koje je Škoro izjavio da im duguje ispriku, pa nije isključena suradnja s njima. Jednaka stajališta zastupa i Škorina sestra Vesna Vučemilović koja kaže da ne bi imala ništa protiv suradnje s Vidović Krišto i Vrkljanom jer dijele sličan svjetonazor.

Škoro je u četvrtak reagirao na javnu prozivku Marija Radića koji ga je u ime stranke zamolio da ‘DP ne bude njegov talac’ kad je komentirao odluku vodstva Domovinskog pokreta koje je dan prije toga na sastanku Predsjedništva stranke navodno jednoglasno prihvatilo njegovu neopozivu ostavku na dužnost predsjednika DP-a:

„Ovime javno odgovaram na danas izrečenu zamolbu gospodina Radića da Domovinski pokret ne bude moj talac, da im omogućim nesmetan rad, kao i na javno navedenu mogućnost da sam ubrzam proceduru na tzv. sudu časti. Dragi Mario, dragi ‘stranački prijatelji’ iz predsjedništva i kluba zastupnika, iako znate sve okolnosti moje ostavke, udovoljavam svim vašim molbama. Sve što ste danas zatražili od mene, ispoštivat ću i izlazim iz vašega društva. Ako vam nešto nije jasno, pitajte Radića, Bubala, Šušnjara i Mesića. Uživajte u svojim v.d. ulogama, bavite se onim što najbolje znate, spletkama, uhođenjima i podvalama, a posebno vam želim sretno buđenje na groblju političkih diletanata. Kako bi rekao poštovani general Glasnović, vi ste ‘politički zomboidi’ samo toga još niste svjesni. Da sam znao tko sjedi za mojim stolom u mojoj kući, podnio bih ostavku i prije. Članstvu Domovinskog pokreta poručujem: nikada vas neću napustiti i opet ćemo biti zajedno. (P. S. Poseban pozdrav upućujem gospodinu bravaru zbog brzog i efikasnog mijenjanja cilindra)“

 

HKV/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)