Trump opleo po nasljedniku, kaže da je Amerika osramoćena

Vrijeme:51 sec

 

 

Bivši američki predsjednik Donald Trump kritizirao je svog nasljednika Joea Bidena i optužio ga kako nije uspio u afganistanskoj politici jer su talibani nastavili zauzimati gradove i pokrajine u razorenoj zemlji.

“Talibani više nemaju straha, ne poštuju Ameriku, a ni američku moć. Kakva će to sramota biti kada talibani podignu zastavu iznad američkog veleposlanstva u Kabulu. Ovo je potpuni neuspjeh zbog slabosti, nesposobnosti i potpune strateške nedosljednosti”, rekao je Trump u priopćenju.

Nekoliko sati nakon što je predsjednik najavio raspoređivanje 5.000 američkih vojnika u Afganistanu, Trump je rekao kako Biden svaki put pogriješi u vanjskoj politici, ali i mnogim drugim pitanjima.

“Svi su znali da ne može izdržati pritisak. To je rekao čak i Obamin ministar obrane Robert Gates. Pobjegao je iz Afganistana umjesto da je slijedio plan kako bi štitio naše ljude i našu imovinu te osigurao da talibani nikada ne uzmu naše veleposlanstvo ili pruže bazu za nove napade na Ameriku”, rekao je Trump, piše Business standard.

 

Bild.ba/https://www.bild.ba/7Hrvatsko nebo

Odgovori