Tomašević najavio ukidanje besplatnog parkinga ispred zdravstvenih ustanova

Vrijeme:1 min, 17 sec

U Zagrebu se ukida besplatni parking ispred zdravstvenih ustanova i smanjuju naknade članovima školskih odbora i upravnih vijeća

Smanjuju se naknade za članove školskih odbora i za članove svih upravnih vijeća gradskih ustanova za 50 posto, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za medije koja je održana danas u predvorju zgrade Gradskog poglavarstva u Zagrebu. konferencijaDosad su te naknade bile oko 500 kn neto po sjednici, a sada će biti oko 250 kn neto po sjednici.

Također, izvijestio je da ga je Zagreb Parking tražio da obustavi odluku bivšega gradonačelnika kojom je bila ukinuta naplata za parkiranje ispred gradskih zdravstvenih ustanova od listopada prošle godine. Tomašević je izjavio da prihvaća taj prijedlog jer nema tolike gužve ispred gradskih ustanova, a i nije bilo nikakve provjere jesu li korisnici parkinga stvarno bili u zdravstvenim ustanovama. Što se tiče propuštenih prihoda – 3500 parkirnih mjesta i javna garaža Sv. Duh – riječ je o 14 milijuna kuna, izjavio je zagrebački gradonačelnik. Od toga na javnu garažu Sveti Duh otpada pet i pol milijuna kuna, a istovremeno su troškovi održavanja te javne garaže 100 tisuća kuna mjesečno.

Tomašević je izjavio kako su u Gradu najveći problem financije te dodao kako i dalje razgovaraju s bankama i Ministarstvom financija. Najavio je konferenciju za medije idućega tjedna na tu temu, a tada će se znati nešto više i o tome hoće li u Gradu Zagrebu doći do poskupljenja naknada za komunalne usluge te općenito o prijedlogu rebalansa proračuna koji je najavljen za rujan.

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)