Caritas Zagrebačke nadbiskupije: Obilježavanje Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba 25. srpnja 2021. godine

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

Obilježavanje Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba
25. srpnja 2021. godine

 

Prvi svjetski dan djedova, baka i starijih osoba obilježava se 25. srpnja 2021. godine na poticaj pape Franje.

Tim povodom će Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te u suradnji s Domom za starije osobe Dubrava – Zagreb, 25. srpnja u 10:00 sati upriličiti prigodni program u Kući sv. Franje u Vugrovcu.

U programu će sudjelovati korisnici iz Caritasovih kuća za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i korisnici Doma za starije osobe Dubrava – Zagreb.

Program će obuhvatiti povezivanje djece koja su u institucionalnoj skrbi Zagrebačkog Caritasa s korisnicima Doma za starije osobe Dubrava – Zagreb kroz online komunikaciju putem tableta.

Ovime želimo potaknuti svijest o važnosti razvoja odnosa »djedova i baka« i »unučadi«, koji – iako nisu biološki povezani – mogu međusobno ostvariti odnose s takvim kvalitetama i zadovoljiti svoje potrebe za pripadanjem i kontaktom.

Ubuduće će se Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba svake godine obilježavati četvrte nedjelje u srpnju, povodom spomendana sv. Joakima i Ane, kao poticaj da je starost dar te da su bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje kako bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije/Hrvatsko nebo

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.