Engleski izbornik uoči finala: Ako počnete razmišljati o kraju, vjerojatno…

Vrijeme:1 min, 14 sec

Engleski izbornik Gareth Southgate rekao je da je najvažnije da engleski nogometaši u nedjeljnom finalu protiv Italije ne podlegnu emocijama i euforiji.

Engleska nije osvojila veliki turnir od uspjeha na Svjetskom prvenstvu 1966. godine, a zemlju je zahvatila prava euforija, a momčad Roberta Mancinija nema poraza u posljednja 33 meča i najteži su protivnici s kojima se Engleska suočila na turniru.

Southgate je rekao da nije potrebno razmišljati o promjeni pristupa za okršaj na Wembleyu.

“Ne radi se nužno o tome da idete bolje. Ključno je postići svoju normalnu razinu. Mnogo reprezentacija u finalima završi s lošim učinkom”, rekao je na konferenciji za novinare.

“Radi se o prenošenju onoga što radite na terenu za trening u utakmicu. Ova je utakmica sada drugačiji taktički izazov i za to se moramo pravilno pripremiti. Poštujemo protivnika, talijanski igrači su fantastični, imaju dobar taktički plan, imaju iskusnog trenera i u nevjerojatnoj su seriji. No, mi imamo svoje adute”, kazao je Southgate.

On je priznao da je razmišljao o naslovu prvaka, ali rekao je da je od vitalne važnosti da njegovi igrači planove proslave izbace iz uma.

“U pozadini svog uma uvijek morate imati malo vizije o tome kako biste voljeli vidjeti kraj i to odigrati. Ali stvarnost je da se morate usredotočiti na procese i usredotočiti se na izvedbu i to je ono uvijek smo radili s ovom ekipom. Ako počnete razmišljati o kraju, vjerojatno idete u pogrešnom smjeru”, prenosi Hina.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)